Tako kot na začetku sezone košnje in spravila travinja v preteklih dveh mesecih je SIPova prodajna in demonstracijska ekipa v Sloveniji nadaljevala s predstavitvami naše kmetijske mehanizacija na številnih dogodkih in demonstracijah.

Na vročo, predzadnjo junijsko soboto smo se udeležili dogodka Demo Mirna Peč, ki ga že tradicionalno organizira Govedorejsko društvo Mirna Peč. Skupaj s podjetjem  ITRO smo prikazali spravilo travinja s kmetijskimi stroji SIP in traktorji New Holland. Obiskovalci so lahko iz prve roke izvedeli vse o naših robustnih strojih in se posvetovali s SIP ekipo.

Slovenski Dan državnosti smo obeležili na Regijski razstavi govedi, ki ga je ob 30. letnici delovanja Govedorejsko društvo Domžale organiziralo na  kmetiji Černivec v Zgornjih Jaršah v Radomljah pri Domžalah. Na dogodek je SIP ekipa pripeljala našo expo prikolico v kateri so obiskovalci iz prve roke lahko izvedeli informacije o SIPovih ali delili svoje izkušnje z uporabo le-teh.

Istega dne, na praznični torek, je potekal tudi Dan odprtih vrat na Turistični kmetiji Apat  nad Gaberkami pri Šoštanju. Kmetija se poleg turizma ukvarja še s seneno prirejo mesa in je članica Zavoda seneno, katerega pokrovitelj je tudi podjetje SIP. Na dogodku smo predstavili seneno linijo SIP, predvsem mehanizacijo za gorska področja, ki je oblikovana za varno in učinkovito delo na najzahtevnejših terenih.

Prva sobota v juliju je bila prav tako pestra.  Društvo podeželske mladine Šentjur in Zveza slovenske podeželske mladine sta ob železnici v Hotunjah ob Ponikvi organizirala 38. državne in 16. mednarodne kmečke igre. V okviru pestrega programa je potekala demonstracija SIPovih strojev za spravilo travinja, naša ekipa pa se je po demonstraciji posvetila obiskovalcem in odgovorila na vsa njihova vprašanja. Na zahodnem koncu Slovenije, natančneje v Dolenji Trebuši na Tolminskem ob reki Idrijci,  pa je na prvo julijsko soboto potekal 11. traktor zbor Dolenja Trebuša, ki smo se ga udeležili tudi SIPovci in predstavili našo kmetijsko mehanizacijo.

Tudi druga julijska sobota bo obarvana v SIP barve in barve traktorjev New Holland, na 2. demonstraciji kmetijske in gozdarske mehanizacije, ki se bo odvijala na kmetiji Pr’Bregar, v Spodnjih Izlakah. Demonstracija bo potekala pod okriljem blagovne znamke Golden Hill, podjetja GlobalConsult d.o.o ., ki bo na enem mestu zbralo vrsto slovenskih ponudnikov kmetijske mehanizacije. Poleg predstavitve široke palete SIP strojev, traktorjev New Holland ter ostalih kmetijskih in gozdarskih priključkov, boste lahko uživali v družbi Klemna Bobnarja – BOBNAR7, za glasbo bo poskrbela skupina Me tri do polnoči, poskrbljeno pa bo tudi za dobro hrano in pijačo.

Hvala vsem za obisk in prijetno druženje, aktualne dogodke najdete TUKAJ, sledite pa nam tudi na naši novi Facebook strani SIP Slovenia.