Miha Miheljak, direktor marketinga SIP in Mitja Tavčer, predsednik krajevne skupnosti Šempeter v Savinjski dolini

Na svečani seji, ki je potekala 18. junija 2024 v Hmeljarskem domu v Šempetru, so podelili številna priznanja, med katerimi je bil tudi grb Krajevne skupnosti Šempeter. Ta častna nagrada je letos pripadla podjetju SIP, ki je že več desetletij tesno povezano z življenjem in razvojem kraja.

V obrazložitvi nagrade so zapisali:

Podjetje SIP Šempeter deluje v našem kraju že 70 let. Zametki in korenine segajo v čas, ko so v majhni servisni delavnici imenovani Agroservis, pričeli servisirati kmetijske stroje. Leta 1967 so se preimenovali v SIP in pričeli s proizvodnjo strojev za spravilo travinja. Takrat je bil že predstavljen zgrabljalnik z nazivom Sonček, ki je marsikomu ostal v spominu.

V spominu ljudi pa ostaja tudi naklonjenost podjetja SIP, ki se vedno povezuje s krajem, zaposluje veliko krajanov Šempetra, izkazuje naklonjenost športu v kraju, posebno odbojki.

Danes je SIP podjetje, ki zaposluje visoko usposobljene ljudi, ima sodobno in urejeno proizvodnjo kmetijskih strojev. V zadnjem obdobju pa so poskrbeli za izjemno lepo urejeno poslovno zgradbo z okolico. Šempetrani smo ponosni na izgled, ki ga podjetje SIP ponuja v osrednjem delu Šempetra. Vsi mimoidoči se z veseljem ozremo in smo ponosni, da je tako urejeno podjetje ravno v našem kraju. Tudi tujci se ozrejo in si morda kraj Šempeter zapomnijo  tudi po SIP u, katerega viden logotip je težko spregledan.  Zato KS Šempeter podeljuje podjetju SIP, GRB KS Šempeter.”

Grb Krajevne skupnosti Šempeter je v imenu podjetja SIP na slavnostni seji prevzel direktor marketinga Miha Miheljak. Ob tej priložnosti se je zahvalil Krajevni skupnosti Šempeter za to častno priznanje. »Grb je za SIP spodbuda, da še naprej delujemo v dobro kraja, ga soustvarjamo in prispevamo k njegovi lepoti ter razvoju. Ponosni smo, da smo del te skupnosti.”

SIP tako nadaljuje svojo tradicijo ukoreninjenosti in povezanosti s Šempetrom, s čimer postavlja zgled ostalim podjetjem in organizacijam v regiji.