8. julij 2023, Finska – Witraktor je prevzel novo zastopstvo podjetja SIP v okviru svoje glavne blagovne znamke John Deere, da bi razširil svojo ponudbo za finske kmetijske podjetnike. Novo zastopstvo podjetja Witraktor je bilo predstavljeno na kmetijskem sejmu OKRA na Finskem od 5. do 8. julija 2023, ki je bil izjemno uspešno izveden, saj sta bila obisk in zanimanje obiskovalcev za SIP stroje velika.

Witraktor se bo osredotočil na SIP izdelke za košnjo in spravilo travinja, kot so kosilnice, obračalniki in zgrabljalniki.

Andrei Cosovici, direktor prodaje pri podjetju SIP, je dejal: “Z veseljem sodelujemo z Wihuri Oj, Tekninen kauppa pri vstopu na finski trg. Verjamemo v potencial in priložnosti, ki jih prinaša to sodelovanje. Skupaj bomo gradili na uspehu in nadaljnjem razvoju SIP strojev na Finskem. Zavezani smo zagotavljanju vrhunskih kakovostnih rešitev za finske kmete in si prizadevamo, da bodo naši stroji prispevali k njihovi produktivnosti in uspehu.”

Sodelovanja s SIPom se veselijo tudi novi partnerji. Ilkka Nykänen, izvršni direktor podjetja Witraktor je dejal: “SIP je hitro pridobil tržni delež v glavnih kmetijskih državah Srednje Evrope, kot sta Francija in Nemčija. SIP je popolnoma nova blagovna znamka na finskem trgu in verjamemo, da bo našla močno pozicijo.”

“SIP proizvaja stroje in njihove kovinske komponente v lastni tovarni, ki so zasnovani za izjemno močno uporabo. SIP je znan po uporabniku prijaznih rešitvah in inovativnosti ter treh letih garancije, ki je konkurenti ne ponujajo,” je pa povedala Kira Rohrbach, vodja izdelkov SIP pri podjetju Witraktor.

 

O podjetju Witraktor:

Witraktor je vodilni ponudnik kmetijske mehanizacije in rešitev na Finskem in je del skupine Wihuri Oj, Tekninen kauppa.  Skupina Wihuri zaposluje 5.200 ljudi in posluje v 30 državah. Njihov promet je leta 2022 znašal 2,5 milijarde EUR. S poudarkom na zadovoljstvu strank si prizadeva podpreti potrebe finskih kmetov s kakovostno opremo in celovitimi storitvami.