Ob koncu sezone je bistveno, kako pravilno pripraviti vaš stroj na zimovanje, da bo ta pripravljen, ko se bo sezona košnje ponovno pričela.
Zmrzal, vlaga in mirovanje stroja so v zimskem času dejavniki, ki lahko zaradi nepravilne priprave stroja na zimovanje drastično vplivajo na življensko dobo in vzdržljivost stroja takrat, ko je sezona košnje in spravila krme na vrhuncu.

☑️ Priporočljivo je opraviti temeljit pregled stroja in vzdrževalna dela, ki so ključnega pomena za dolgo in zanesljivo življensko dobo vašega stroja.

? Stroj najprej očistite z vodo in ga na to še vsaj 5 minut pustite delovati na mestu.
? Preverite količino masti in olja, ki zagotavljata lažji in dolgotrajen tek.
? Preverite vse gibajoče elemente ter jih namažite po navodilih. Tako podmazani zglobi ostajajo vzdrževani in posledično podaljšamo življenjsko dobo le teh. ?
? Namažite vse zglobe kardanskih gredi (poslužite se navodil proizvajalca).
? Zamenjajte vse morebitne poškodovane ali obrabljene vzmetne prste, da bo tako stroj pripravljen za prvo pomladno zgrabljanje.
? Pod rotorjem je manjša odprtina, ki je zaščitena z vijakom. Če odprtino odpremo lahko znotraj rotorja na krivulji najdemo mazalno mesto.
-> Namažite z dvema pritiskoma na mazalko, da sloj maziva nanesete med krivuljo in ležaje. Tako bo tek rotorja tišji in mirnejši.
? Nosilce vzmetnih prstov prestavite v transportni položaj, da stroj zavzame manj prostora, ležajne cevi predhodno pomažite z mastjo.
? Vse batnice hidravličnih cilindrov, ki so v skladiščenem položaju iztegnjene, premažite z antikorozijsko zaščito.
? Na koncu preverite še tlak v pnevmatikah.

? Naši serviserji in podpora so vam vedno pripravljeni svetovati. Preverite seznam pooblačenih SIP serviserjev: sip.si/prodaja/prodajna-mreza/