Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Kateri so ključni koraki priprave zgrabljalnika na zimovanje?

Kateri so ključni koraki priprave zgrabljalnika na zimovanje?

Ob koncu sezone je bistveno, kako pravilno pripraviti vaš stroj na zimovanje, da bo ta pripravljen, ko se bo sezona košnje ponovno pričela.
Zmrzal, vlaga in mirovanje stroja so v zimskem času dejavniki, ki lahko zaradi nepravilne priprave stroja na zimovanje drastično vplivajo na življensko dobo in vzdržljivost stroja takrat, ko je sezona košnje in spravila krme na vrhuncu.

☑️ Priporočljivo je opraviti temeljit pregled stroja in vzdrževalna dela, ki so ključnega pomena za dolgo in zanesljivo življensko dobo vašega stroja.

? Stroj najprej očistite z vodo in ga na to še vsaj 5 minut pustite delovati na mestu.
? Preverite količino masti in olja, ki zagotavljata lažji in dolgotrajen tek.
? Preverite vse gibajoče elemente ter jih namažite po navodilih. Tako podmazani zglobi ostajajo vzdrževani in posledično podaljšamo življenjsko dobo le teh. ?
? Namažite vse zglobe kardanskih gredi (poslužite se navodil proizvajalca).
? Zamenjajte vse morebitne poškodovane ali obrabljene vzmetne prste, da bo tako stroj pripravljen za prvo pomladno zgrabljanje.
? Pod rotorjem je manjša odprtina, ki je zaščitena z vijakom. Če odprtino odpremo lahko znotraj rotorja na krivulji najdemo mazalno mesto.
-> Namažite z dvema pritiskoma na mazalko, da sloj maziva nanesete med krivuljo in ležaje. Tako bo tek rotorja tišji in mirnejši.
? Nosilce vzmetnih prstov prestavite v transportni položaj, da stroj zavzame manj prostora, ležajne cevi predhodno pomažite z mastjo.
? Vse batnice hidravličnih cilindrov, ki so v skladiščenem položaju iztegnjene, premažite z antikorozijsko zaščito.
? Na koncu preverite še tlak v pnevmatikah.

? Naši serviserji in podpora so vam vedno pripravljeni svetovati. Preverite seznam pooblačenih SIP serviserjev: sip.si/prodaja/prodajna-mreza/