SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Z radgonskim šampionom ozaljšana kosilnica SIP DISC HD 1000 D FS

Z radgonskim šampionom ozaljšana kosilnica SIP DISC HD 1000 D FS

Objavljeno 13. septembra 2023 v Kmečki glas – Avtor članka: Kristijan Hrastar, Avtor slik: © SIP

 

Na letošnjem sejmu AGRA 2023 v Gornji Radgoni je podjetje SIP Šempeter za novo kosilnico DISC HD 1000 D FS s transportnimi trakovi prejelo šampiona kakovosti. Nova generacija diskastih kosilnic SIP DISC HD se ponaša z veliko storilnostjo in kakovostjo krme. Razvite v tesnem sodelovanju s strokovnjaki ter upoštevajoč povratne informacije uporabnikov, te kosilnice prinašajo vrhunske rezultate ne glede na izzive. Delovna širina do 10,2 metra omogoča košnjo velikih površin v najkrajšem času.

Edinstvena lastnost nove generacije kosilnic SIP DISC HD je njihova prilagodljivost. S tehnologijo gnetenja in izdelave zgrabkov s transportnimi trakovi lahko kosite, gnetete in pripravljate zgrabke v enem samem koraku. To je ključno v spreminjajočih se vremenskih pogojih, ki vplivajo na vsakodnevno delo na kmetijah. S tem sistemom se prihrani čas in energijo ter zagotovi, da je krma pripravljena hitro in učinkovito.

 

Inovativna tehnologija

SIP DISC HD je opremljen z vrsto inovativnih sistemov za varovanje in spremljanje obremenitev na pogonskih sklopih. To omogoča takojšnje ukrepanje in preprečevanje morebitnih okvar stroja, kar zagotavlja neprekinjeno delovanje in zmanjšuje stroške popravil. Hkrati avtomatizacija omogoča enostavno upravljanje preko elektro-hidravličnega krmilnika ali povezavo s sistemom ISOBUS, kar prispeva k boljši uporabniški izkušnji.

Trajnost in ekonomičnost

SIP DISC HD ni le zmogljiva kosilnica, ampak tudi stroj, ki prispeva k trajnostnem kmetovanju. Z optimiziranim procesom gnetenja in izdelave zgrabkov ter inovativnimi varnostnimi mehanizmi, pomaga izboljšati storilnost ter zmanjšati stroške vzdrževanja in popravil. S pridelavo čiste in kakovostne krme prispeva k boljši prireji in počutju živali s čimer se povečuje donosnost kmetije.

Lastnosti kosilnice

Kosilnica ima teleskopsko nastavitev delovne širine, kar pomeni, da teleskopske roke nudijo prilagodljivost kosilnega sistema. S širino redi od 1,8 do 3,5 m omogoča prilagajanje delovni širini sprednje kosilnice in tudi kombajnov, balirk ali samonakladalnih prikolic.

Pri uporabi gnetilnika je možno kosilnico nadgraditi z vgradnjo transportnih trakov (BC – Belt Conveyor) za oblikovanje zgrabkov. To omogoča hitrejše spravilo in ker ni vključenih drugih postopkov spravila, se zmanjša izguba suhe snovi in vnos pepela v krmo.

Inovativni pogonski sklop ponuja veliko delovno širino in je opremljen z varnostnimi sklopkami. Varnostne drsne sklopke omogočajo nemoten zagon in zmanjšajo vpliv nenadne povečane obremenitve na kosilnico in traktor. Sistem obveščanja OMS (On-line Monitoring System) v kombinaciji z varnostnimi sklopkami skrbi za stalen nadzor delovanja preko senzorjev in tako preprečuje poškodbe kosilnih grebenov. Na kratko bi dejali, da je to sistem za nadzor obremenitve.

Patentirana mehanska transportna zaščita se samodejno sproži in nudi izjemno varnost med transportom in shranjevanjem. Kosilnica je opremljena s hidravličnim sistemom vzmetenja, ločenim za levo in desno stran, ki ga je enostavno upravljati s traktorja.

Kosilnica ima hidravlični sistem varovanja v primeru naleta HCSS (Hidraulic Colission Safety System). Pri naletu na oviro se varovalo sistema HCSS hipoma odpre in zaradi posebne lege tečaja se greben prosto umakne nazaj in sočasno navzgor. Greben se po naletu na oviro samodejno vrne v delovni položaj.

Modularna gradnja za prilagodljivost

SIP DISC HD se lahko prilagodi različnim potrebam in zahtevam uporabnikov, saj ponuja sistem modularne gradnje. Glede na specifične potrebe uporabnikov kosilnica omogoča enostavno izbiro med različnimi konfiguracijami kot so recimo prstni gnetilniki (plastični, kovinski) ali valjasti gnetilnik v kombinaciji z ali brez transportnih trakov. Oprema se lahko enostavno dodaja ali odstranjuje glede na naročilo stranke, kar olajšuje vzdrževanje in servisiranje ter zmanjšuje stroške.