SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Vrata je odprl povsem nov SIP center – nova raven #experienceSIP

Vrata je odprl povsem nov SIP center – nova raven #experienceSIP

Te dni je vrata odprl povsem nov SIP center, ki pomeni piko na »i« prvim sedmim desetletjem SIPove zgodbe in prinaša povsem novo izkušnjo poslovnih prostorov nam, SIPovcem in vsem našim gostom.  

Kot vsak dober projekt, se je tudi projekt SIP center začel s pripravo izhodišč, ki so enakovredno upoštevala vse deležnike: zaposlene, kupce, napovedane in naključne obiskovalce, mimovozeče popotnike, čez cesto živeče sosede in ves Šempeter kot SIPov domači kraj. Pa seveda širšo skupnost, ki jo želimo vsebinsko vključiti v prihajajoče dogajanje centra. In ta se ne omejuje ne s Šempetrom, ne s Savinjsko dolino, niti ne s Slovenijo. Smo slovensko podjetje, ki več kot 80% prodaje ustvari v mednarodnem okolju, ki ga bomo, tudi s pomočjo infrastrukture centra, lahko enakovredno velikim tekmecem pripeljali k nam.  

SIP center v celoti in brezkompromisno sledi pravilom znamke SIP in kot okolje soustvarja izkušnjo, ki jo obljubljamo: robustnost, enostavnost in sistem(skost). Nad njim se zdaj, ko je najtežje mimo, navdušujejo tako izvajalci, ki so center gradili, kot obiskovalci, ki so v prvi vrsti presenečeni na ravnijo, ki jo postavljamo v okolju, branži in še mnogo širše.  

Kaj prinašamo novega za nas, okolico in za naše poslovne partnerje? 

SIP center je razstavni poligon SIP mehanizacije, je učni center za naše kupce in uporabnike in je kongresna dvorana, ki lahko gosti do 200 ljudi.  

Poleg teh, širši javnosti namenjenih prostorov, so v njem tudi pisarne in sejne sobe, namenjene SIP ekipam.  

Center je premišljeno vključen tudi v okolico, v kateri se s »tovarno« nahajamo, ki je naselje, ne industrijska cona. Center ob tem, da pooseblja znamko SIP, ne posega grobo v naselje, oziroma ga z velikim, zelenim, z drevesi namesto z ograjo obdanim trgom, celo obogati.  

Podobno kot zunanjost, smo tudi notranjost oblikovali tako, da je izkušnja uporabe edinstvena. To smo dosegli z arhitekturo, ki v osnovi ni nič posebnega, saj gre v resnici za sestavo dveh pravokotnikov in enega trapeza. Posebnosti so način sestave teh elementov, kombinacija fasade in stekel ter notranja postavitev prostorov, kjer dih jemlje predvsem klančina. Ne le obiskovalce, tudi projektantom in izvajalcem je ta večkrat dobesedno vzela dih. Veliko pozornosti smo namenili tudi izborom materialov sten in stropov, tal, luči, pohištvu in vsem ostalim malenkostim. 

 

SIP center in okolica v številkah 

 • gradbena armatura in železo:  219.692 kg  
 • jeklena konstrukcija 251.000 kg  
 • betonske konstrukcije (stene, temelji, temeljne plošče):  1.823 m3 
 • betonski tlaki (notranji in zunanji):   1.036 m3 
 • grobo brušeni betonski tlaki:  1.348 m2 
 • polirani betonski tlaki:  3.200 m2 
 • površina steklene fasade 900 m2 
 • Notranje steklene stene:  330 m2 
 • Akustične obloge  (strop, stene):  4.040 m2 
 • Vsadili smo 67 dreves in 424 sort okrasnih trav

 

Poseben izziv so bila ogromna steklena vrata. Da oblikovno ne izstopajo, so zelo velika in zato tudi izredno težka: 

 • zahodno steklena vrata: 1.100 kg / eno krilo 550 kg 
 • severna steklena vrata: 1.060 kg / eno krilo 530 kg 

 

SIP si utira pot med vodilne znamke v svoji dejavnosti, zdaj pa postavlja visoke nove standarde tudi v inovativnih delovnih ambientih v proizvodnih podjetjih ter nadgrajuje globalne trende v branži. 

 

Več o SIP centru si lahko pogledate tukaj.