Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / V MIRNI PEČI PREDSTAVLJENIH KAR 14 SIP STROJEV

V MIRNI PEČI PREDSTAVLJENIH KAR 14 SIP STROJEV

V soboto, 20.junija 2020 se je na kmetiji Rupnik odvijal prikaz kmetijskih strojev podjetja SIP strojna industrija Šempeter, v sodelovanju z zadrugo Sloga in Govedorejskim društvom Mirna Peč. Kljub slabemu vremenu se je dogodka udeležilo veliko obiskovalcev. Predstavljenih je bilo kar 14 SIP kmetijskih priključkov, ki jih pa zaradi dežja v soboto ni bilo možno videti tudi med delovanjem. Demonstracija je bila potem izvedena s traktorji John Deere v ponedeljek, 22.6.2020.

Predstavili smo naslednje stroje: kosilnice SILVERCUT 300 F, SILVERCUT 340 F FC S-FLOW,SILVERCUT 900 C FC in DISC 300 S ALP. Od vrtavkastih obračalnikov so obiskovalci imeli priložnost spremljati SPIDER 1100|10T, SPIDER 400|4 ALP in SPIDER 615|6, od vrtavkastih zgrabljalnikov STAR 1250|50 T, STAR 600 |20 T in STAR 360|10 ter pobiralni zgrabljalnik AIR 300 F. Na ogled je bil še trosilnik organskih gnojil ORION 140.

SIP kosilnice SILVERCUT in DISC ALP

Na demonstraciji v Mirni peči so si obiskovalci lahko ogledali kar štiri SIPove kosilnice in sicer del iz alpinske linije DISK ALP in del iz linije SILVERCUT, v kateri je bil tudi 9 metrski SILVERCUT 900 C FC. Gre za vzdržljivo kosilno kombinacijo, ki zagotavlja visoko učinkovitost in nižje stroške vzdrževanja, zato je primerna za obsežno kmetovanje. V SIPu smo razvili kosilni greben, v katerega smo vključili DDSS sistem varovanja diskov, ki s štirimi medeninastimi čepi omogoči nemoteno nadaljevanje košnje ob preobremenitvi diska.

SIP kosilnice SILVERCUT
9 metrski SILVERCUT 900 C FC

SIP obračalniki SPIDER

Še ena SIPova posebnost so vrtavkasti obračalniki SPIDER, ki obsegajo večje število različnih modelov od 3,40 m do 15,0 m delovne širine. V Mirni Peči je SIP prikazal priljubljeno vlečeno različico obračalnika SPIDER 1100|10 T, ki je primerna tudi za delo z manjšimi traktorji od 60 kW moči. Rotorji z majhnim premerom in z vzmetnimi prsti neenake dolžine zagotavljajo, da se vsi posevki poberejo in enakomerno razporedijo.

SIP zgrabljalniki STAR in pobiralni zgrabljalniki AIR

SIP ponuja vrtavkaste in pobiralne zgrabljalnike. Na ogled je bil vrhunski 4-rotoski vrtavkasti zgrabljanik STAR 1250|50 T, opremljen s hidropnevmatskim razbremenjevanjem in patentiranim trojnim koračnim tandem podvozjem. Namenjen je velikim kmetijam in pogodbenim izvajalcem, saj omogoča kar do 12,5 m delovne širine.  STAR 1250|50 T je zasnovan na izjemno dolgem podvozju in tehta nekaj več kot 5.000 kilogramov. Elektronsko krmiljeni sistem omogoča udobno upravljanje stroja kar iz kabine traktorja.

Pobiralni zgrabljalniki AIR so SIPova najnovejša inovativna rešitev zgrabljanja za zgrabke brez nečistoč. V Mirni Peči je bil na voljo AIR 300 F, katerega glavna prednost je zgrabljanje krme pred traktorjem, s čemer je zagotovljen boljši pridelek in boljša kakovost krme.

Poleg kmetijskih priključkov za spravilo travinja, pa ne moremo mimo SIPovih trosilnikov organskih gnojil SIP Orion. SIP trosilci organskih gnojil so primerni za večino kmetij. Odlikuje jih enakomerno in natančno trosenje po vsej širini raztrosa kar do širine 24 m.