SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SIPove prodajne organizacije v Evropi

SIPove prodajne organizacije v Evropi

Smo podjetje, ki sledi začrtani strategiji zdrave in kakovostne rasti prihodkov od prodaje na način, ki ustvarja dobro izkušnjo strank in partnerjev. Kot v proizvodnji, tudi v prodaji stremimo k večji učinkovitosti, doseganju boljše kakovosti naših storitev in čim večji prilagodljivosti. Oblikovali smo prodajno mrežo, ki jo sestavljajo lastna hčerinska podjetja na strateških trgih ter gradimo kakovostno mrežo distributerjev in trgovcev na ostalih trgih.

Od leta 2016 smo ustanovili lastna prodajna podjetja v Franciji, Združenem kraljestvu, Nemčiji, na Poljskem in Hrvaškem.

SIP Hrvaška

Zaradi bližine Slovenije, poznavanja trga in jezikov, smo v 2016 najprej odprli prodajno podjetje na Hrvaškem, kjer imamo enega zaposlenega. Na Hrvaškem prodaja ne poteka samo preko trgovcev, ampak tudi direktno do končnih kupcev. Željko s slovensko ekipo na terenu obiskuje predvsem velike kmetije, kjer vidimo možnost sodelovanja, in predstavlja naše stroje na vseh pomembnih sejemsko-demonstracijskih dogodkih na Hrvaškem. Ponosni smo, da naše stroje uporabljajo na največjih kmetijah na Hrvaškem, ki merijo do 1500 ha in imajo tudi do 3500 krav molznic.

05-Željko Šoštarić

Željko Šoštarić je sodelavec, ki ob pomoči prodajne in podporne ekipe, odgovorne za Slovenijo, vsako leto beleži rast prihodkov od prodaje.

 

SIP Združeno kraljestvo

Združeno kraljestvo je zelo zahtevno tržišče z velikim potencialom, saj travnate površine zavzemajo kar 40 % njihovega ozemlja. Naše hčerinsko podjetje SIP DISTRIBUTION UK LTD je bilo tam ustanovljeno leta 2017. Danes imamo zaposlene 4 sodelavce, ki se vsakodnevno trudijo prodreti v pregovorno tradicionalen britanski sistem trgovcev s kmetijsko mehanizacijo. Danes sodelujemo s sedmimi trgovci, ki v vseh svojih poslovalnicah prodajajo SIP stroje. Veseli nas sodelovanje s trgovci z lastno razvejano mrežo številnih poslovalnic, ki prodajajo traktorje znamk John Deere (Netherton Tractors, Cornthwaite) in New Holland (Ernest Doe).

        

Martin Holden, direktor SIP DISTRIBUTION UK LTD (levo), Alan Watt – področni vodja prodaje (desno)

 

SIP Francija

V letu 2018 smo ustanovili hčerinsko podjetje SIP France. Tudi v Franciji je potencial za prodajo naših strojev velik. Tu travne površine predstavljajo kar 45 % vseh kmetijskih zemljišč.  Francija v petih letih za SIP postala največji izvozni trg, ki je od svojega začetka leta 2018 hitro rasel. Od vsega začetka ima pomembno vlogo pri razvoju in osvajanju tega trga vodja prodaje Marcel Bouget. V petih letih smo s sodelavci v Franciji uspeli vzpostaviti razvejano mrežo trgovcev kmetijske mehanizacije, ki pokriva dobršen del Francije. Večina trgovcev so veliki prodajalci traktorjev, še posebej pa smo veseli, da smo uspeli priti v zadrugo SCAR (Société Coopérative de l’Artisanat Rural).

                

Marcel Bouget – vodja prodaje SIP France (levo), Louis Saillard – področni vodja prodaje (na sredini), Valentin Rio – področni vodja prodaje (desno)

 

SIP Nemčija

Nemčija je največje gospodarstvo v Evropi in slovenski največji izvozni trg. Po izbruhu covida je Nemčija razglasila kmetijsko in živilsko industrijo za sistemsko pomemben sektor. Ker je potencial prodaje kmetijskih strojev na tem trgu ogromen, smo leta 2021 ustanovili hčerinsko podjetje SIP Deutschland GmbH tudi na tem trgu. Zaradi velikosti trga, Nemčija ima skoraj pet milijonov hektarov travnih površin, od tega je slabih 30 % kmetijskih površin, je ta zelo zahteven. Dva sodelavca, ki sta zaposlena v našem nemškem podjetju, sta v letošnji sezoni sodelovala na 11 dogodkih, ki smo jih pripravili v lastni režiji ali v sodelovanju z našimi trgovci. Pri ustvarjanju mreže trgovcev, ki bodo prodajali naše stroje, je sodelovanje na promocijskih dogodkih tudi na tem trgu izrednega pomena. Do danes smo v Nemčiji razvili sodelovanje s petimi trgovci in smo ravno v fazi pogajanj za sklenitev pogodbe z enim najpomembnejših igralcev na Bavarskem.

         

Andreas Riedler, področni vodja prodaje Južna Nemčija (levo) in Raphael Ludwig -področni vodja prodaje Zahodna Nemčija (desno)

 

SIP Poljska

Prodajne aktivnosti na poljskem trgu so zelo intenzivno stekle že pred petimi leti, lansko leto pa je situacija dozorela tako daleč, da smo odprli hčerinsko podjetje SIP DYSTRYBUCJA PL Sp. z.o.o. Poljska je specifičen trg z mnogimi potenciali, a tudi z velikimi ovirami, ki jih je treba znati spretno preskočiti. V svojo trgovsko mrežo smo uspeli pridobiti dva velika trgovca, ki prodajata traktorje znamke John Deere in Case IH. V sodelovanju s poljskimi sodelavci in strankami smo v letošnji sezoni organizirali in sodelovali na 12. večjih sejemskih in demonstracijskih dogodkih.

           

Janusz Ferenc – vodja prodaje SIP DYSTRYBUCJA PL Sp. z.o.o. (levo) in Adam Kowalewski – servisni specialist

 

Več informacij o SIP prodajni mreži najdete tukaj, podatke o naši prodajnih službah pa poiščite tukaj.