Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / “SIP STROJI SO Z VSAKIM LETOM BOLJŠI IN NAPREDNEJŠI”

“SIP STROJI SO Z VSAKIM LETOM BOLJŠI IN NAPREDNEJŠI”

SIP je na lanskem mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni, priredil veliko nagradno igro ZGRABLJAJ s SIP-om, ki je potekala ves čas sejma. Tako je glavno nagrado za enoletni najem pobiralnega zgrabljalnika AIR 300 F prejel Domen Rožman iz Dragatuša v Beli Krajini. Plaketa za najem mu je bila predana na jesenskem kmetijsko-obrtnem sejmu v Komendi. SIP ekipa ga je konec maja obiskala na družinski kmetiji, ki se nahaja v krajinskem parku Lahinja, mu dostavila nagrado, ter pomagala pri zagonu stroja.

»Izkušnja je bila prijetna, SIPova ekipa je bila zelo prijazna in zelo sem bil zadovoljen s pomočjo pri zagonu stroja, z vsemi ostalimi informacijami, ter odprtostjo ekipe za vprašanja,« je svoje vtise strnil nagrajenec.

V podjetju SIP nadaljujemo svojo vizijo, ki je približati se kmetu, mu ponuditi kakovosten stroj, ter mu seveda podati dobro uporabniško izkušnjo. Z namenom pridobiti čim več povratnih informacij o tem, kako se stroji obnesejo pri delu, je bila organizirana nagradna igra, v kateri je nagrajenec v testiranje prejel pobiralni zgrabljalnik. SIP ekipa ga bo večkrat obiskala na domu, ter tako pridobila povratne informacije, merila določene značilnosti stroja in samo obrabo. V SIPu se namreč zavedamo, da lahko dober stroj naredimo, razvijamo in izboljšamo v veliki meri na podlagi povratnih informacij, ki jih prejmemo od kmetov.

Na kmetiji Rožman, nagrajenec Domen, ki se je vožnje traktorja naučil že pri svojih 7ih letih, skupaj z očetom Bojanom in starejšim bratom Kristijanom obdeluje 40 hektarjev kmetijskih površin, od tega SIPov stroj preizkušajo na 20ih hektarjih razgibanih, večinoma ravnitih travnih površinah. Na kmetiji se z živinorejo ukvarjajo že od leta 1900. Imajo 50 glav živine, od tega 30 krav dojilj (s prirejo krav dojilj se ukvarjajo od leta 2000), zato je kakovostna krma še toliko pomembnejša. Glavna prednost čelnega pobiralnega zgrabljalnika je namreč ta, da zgrabljanje krme poteka pred traktorjem, s čemer je zagotovljena boljša kakovost krme. Proces zgrabljanja omogoča učinkovitejše pobiranje trave s tal in izdelavo čistih zgrabkov s precejšnjo znižano vsebnostjo prahu in ostalih nečistoč. Na kmetiji je SIP prisoten že od začetka osemdesetih let, ko so pričeli z uporabo nakladalne prikolice, pet let kasneje kupili kosilnico ROTO 165 in obračalnik, za tem pa še novejšo nakladalno prikolico in silokombajn. V večini imamo stare SIP stroje, vendar na nobenemu ni bilo potrebnega obsežnega popravila.

Ker se kmetija Rožman nahaja v Krajinskem parku Lahinja, ki spada v varstveno območje Natura 2000, lahko tam s košnjo pričnejo šele po 1. juniju. In kako je potekalo zgrabljanje s pobiralnim zgrabljalnikom AIR 300 F? Kljub temu, da jim je malce ponagajalo vreme, jim je košnja uspela, pobiralni zgrabljalnik pa jim je nato proces priprave krme precej olajšal.

 »Ko smo stroj dobili smo mislili, da bo delo z njim zahtevno, vendar se stroja hitro privadiš in naučiš njegove uporabe, tako, da je delo z njim prav prijetno. Deluje odlično in tudi uporaba je zelo enostavna. Prvič, ko sem grabil, trava ni bila raztrosena in se mi je zdel zgrabek težek in zbit, ko pa sem travo pobiral z nakladalko, sem videl, da je zgrabek zelo lahek in sploh ni zbit. Prva in zelo občutna razlika je ta, da se lahko voziš veliko hitreje kot z drugimi zgrabljalniki, druga pa, da lahko trak izklopiš in travo pobereš, ter jo odložiš na drugem koncu.«