Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SIP kolesarji na svoji 10. turi, tokrat v Dolomitih

SIP kolesarji na svoji 10. turi, tokrat v Dolomitih

Med 5. in 7. julijem 2019 se je sedem članov SIP-ove kolesarske ekipe odpravilo na svojo že 10. turo, za katero so si letos izbrali italijanske Dolomite.

Nad izbrano kolesarsko potjo so bili navdušeni, saj Dolomiti ponujajo prelepo urejene kolesarske poti, ki vodijo skozi slikovite aplske doline in prelaze. Ob poti jih je spremljal tudi kombi, ki jim je ob postankih nudil vsa potrebna okrepčila. Prečkali so dva prelaza: prvi dan prelaz Giovo, drugi dan pa passo Rombo, do katerega je bilo kar 35 kilometrov vzpona. Njihov trud se je poplačal, ko jim je ob spustu na nekem delu pot dovoljevala, da so se lahko spustili in dosegli nadpovprečno hitrost 90 km/h. To je seveda navdušilo vseh sedem članov.

Med letošnjim kolesarjenjem so zasledili tudi precej alpskega cvetja in v dveh dneh naredili okoli 100 kilometrov, ter premagali 3100 metrov višinske razlike. Bravo! Med vzponom na prelaz Rombo so naleteli na zanimivost: kmetijo, ki jo je z drugim bregom ločeval hudournik, zato si tamkajšnji kmet vse potrebno dostavlja kar z žičnico. Presenetila jih je tudi visoka temperatura v San Bernardu, saj je kljub temu, da so se nahajali v alpski dolini, tam termometer nameril kar 32 stopinj Celzija, so pa na vrhu prelaza Rombo, na 2509 metrih uživali tudi na snegu.

Pravijo, da se bodo v Dolomite na svoj vnovični kolesarski podvig še vrnili, kljub temu, da pot ni bila lahka. Ponovno jim namreč ni uspelo, da bi si za letos zastavili lažji cilj kot je bil ta recimo poprejšnja leta. Se pa strinjajo, da je bila za SIP-ov okrogli 10. kolesarski podvig, ta tura več kot odlična izbira. Se že veselimo naslednje!