SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / S HITRIM VENENJEM DO KAKOVOSTNE KRME

S HITRIM VENENJEM DO KAKOVOSTNE KRME

Hitro venenje in čim krajši čas sušenja je ključnega pomena za pridelavo kakovostne krme.

S pravočasnim raztrosom in optimalnim obračanjem krme lahko zmanjšamo izgube hranilnih snovi in skrajšamo čas sušenja na njivi s čimer pospešimo spravilo krme in zmanjšamo tveganje zaradi slabega vremena. Vrtavkasti obračalniki SPIDER so prilagojeni za vse tipe uporabnikov. Od kmetij na gorskih in prehodnih območjih do srednje velikih kmetij in velikih kmetijskih obratov in kooperantov.

 

VARNO DELO NA STRMIH TERENIH – Vrtavkasti obračalniki SPIDER ALP s štirimi ali šestimi vrtavkami so lahki in vzdržljivi obračalniki, ki s svojo specifično zasnovo omogočajo varno delo na strmih terenih. Domišljena zasnova vrtavk zagotavlja optimalen raztros ali obračanje krme. Vrtavke so robustno vpete, nosilci vzmetnih prstov pa so ploščati in iz visoko kakovostnega legiranega jekla. Vzmetni prsti so pristriženi zato je preprečeno drsanje prstov po tleh, kar omogoča čisto in kvalitetno krmo brez poškodb travne ruše. Pri delu v nagibu uporaba kopirnega kolesa omogoča, da obračalnik podlagi sledi koračno. To zagotavlja, da je delovna globina vedno pravilno nastavljena, raztros čistejši, omogoča pa tudi hitrejšo vožnjo.

Pristriženi vzmetni prsti na vrtavkah manjšega premera zagotavljajo hiter in enakomeren raztros brez poškodb travne ruše.

 

 

 

 

 

 

 

 

POSPEŠITE ČAS SUŠENJA – Obračalniki SPIDER iz linije ROBUST ponujajo širok nabor delovnih širin od 4.5 do 9.15 m s štirimi, šestimi ali osmimi vrtavkami. Dovršena in robustno zasnovana tehnologija z enostavno nastavljivim kotom trošenja omogoča hiter pretok krme skozi vrtavko in enakomeren raztros. Tako je skrajšan čas sušenja, kar pomembno vpliva na ohranitev hranilnih snovi v krmi. Vsi modeli obračalnikov iz te linije so serijsko opremljeni s hidravličnim sistemom krmiljenja koles, ki zamakne kolesa v levo ali desno stran v primeru raztrosa ali obračanja ob robovih njiv, s čimer so preprečene izgube krme. Nosilci vzmetnih prstov na vrtavkah manjšega premera so iz okroglih cevi. Pristriženi vzmetni prsti so robustno vpeti, na koncu nosilcev pa jih pred izgubo varuje varovalo, ki preprečuje, da bi prsti izpadli in se znašli v krmi. Nekateri modeli obračalnikov omogočajo vgradnjo ukrivljenih vzmetnih prstov, ki so zelo uporabni v primeru obračanja težke in goste travne mase, saj krmo privzdignejo v dveh nivojih in jo enakomerno raztrosijo.

Hidravlični cilinder omogoča krmiljenje koles v levo ali desno s čimer je olajšano obračanje ali raztros ob meji in preprečene izgube krme zaradi odlaganja preko meja.

 

HITER RAZTROS IN POPOLNA STABILNOST – Z delovnimi širinami od 8.8 do 15.0 metrov je v liniji HD največja paleta visoko zmogljivih obračalnikov, ki so primerni za obdelavo velikih površin. Zagotavljajo maksimalno storilnost in enakomerno trošenje. Obračalniki so kljub veliki delovni širini popolnoma stabilni, okretni in enostavni za vzdrževanje. Inovativna dvojna sklopka na pogonu zaščiti stroj v primeru preobremenitve in tako prepreči okvare. Povezane zaščite preprečujejo nihanje obračalnega sistema in zagotavljajo stabilnost pri delu. Gibljiv priklop s hidravličnimi stabilizatorji je oblikovan za lažje sledenje stroja med delom in blaženje tresljajev med transportom, modularna konstrukcija povezanih posamičnih rotorjev pa omogoča velik razpon vertikalnega prilagajanja terenu. Inovativna geometrija majhne vrtavke z okroglimi cevmi in pristriženimi vzmetnimi je zasnovana za odličen pretok krme. Izboljšana je storilnost in oblika raztrosa, obrnjena krma pa ostane čista.

Model SPIDER 1300|12 T z dvanajstimi vrtavkami idealno pokrije odkos petih zgrabkov kosilnega grebena s sedmimi diski oz. 3 metri delovne širine.

 

🧐 Več o naši ponudbi si oglejte na: Obračalniki SPIDER – SIP

🧐 Več o pomenu hitrega venenja krme si preberite na: TUDI RASTLINE DIHAJO – SIP

 

 

Ključne besede: sip, kmetijstvo, kmetijska mehanizacija, kmetijski stroji, kmetijska oprema, spravilo travinja, seno, travnik, krma, krave molznice, govedo, konji, košnja, diskaste kosilnice, prstni gnetilnik, valjasti gnetilnik, obračalnik, zgrabljalnik, pobiralni zgrabljalnik

 

Viri.