Ambasadorji blagovne znamke SIP niso le naše stranke, so partnerji in zagovorniki, ki utelešajo naše vrednote.  

SIPambasadorji so lastniki celotne linije strojev – kosilnic, obračalnikov in zgrabljalnikov, poznajo vse SIP tehnologije in jih predstavljajo v svoji regiji in širše.   

Program ambasadorstva smo začeli v Sloveniji, zdaj, ko imamo svoja podjetja v več državah, pa ga širimo. Prvi trg, ki se je pridružil, je Poljska.

 

Naziv prvega SIP ambasadorja v tujini smo tako dodelili mlademu Pawełu Ciasnocha, ki predstavlja tretjo generacijo na domači kmetiji.

Skupaj z družino upravlja kmetijo Ciasnocha, ki se razprostira na 730 hektarjih v delti reke Visle na Poljskem. Od leta 2007 so specializirani za pridelavo visokokakovostnega sena, ki ga pridelujejo iz različnih vrst trave.

Prvi SIP stroj s katerim so se srečali je boi vrtavkasti obračalnik SPIDER 1300|12 T, ki jih je v veliki konkurenci prepričal s kakovostjo raztrosa in pa trdno konstrukcijo.

Kot pravi Paweł jim je pri SIP strojih najbolj všeč to, da so oblikovani za dolgotrajno uporabo in da so tudi enostavni za uporabo.  Všeč so mu enostavne in robustne SIP rešitve, ki kljubujejo zobu časa.

 

Kaj pa po njegovem mnenju ločuje SIP znamko od konkurence? 

Blagovna znamka SIP se od drugih na trgu razlikuje po kombinaciji dveh značilnosti. Prvič, stroji SIP so izdelani tako, da zdržijo. Kakovost uporabljenih materialov, togost okvirja in preprostost uporabljenih tehnologij – vse te značilnosti omogočajo, da je stroj sposoben vzdržati na tisoče hektarjev različnih pogojev na njivah. Drugič, odlična podpora strankam. Če potrebujete pomoč, se ne glede na uro dneva vedno najde nekdo, ki dvigne telefon in vam svetuje, kako rešiti nastalo težavo.

Pawełu Ciasnocha pa je izkušnjo s SIP stroji doživel tudi malo drugače, saj je v sezoni 2023 v našem podjetju v Šempetru opravljal študentsko prakso v oddelku Razvoja.

Kot nam je povedal, si je v mesecu dni, ki ga je preživel v tovarni SIP v Šempetru, ogledal nastajanje strojev, od načrtovanja, izdelave prototipa, rezanja, varjenja, označevanja, barvanja do montaže. Sprehodil se je po tovarniških tleh in si podrobneje ogledal vsak korak proizvodnje, pri čemer je bilo vse, od vsake delovne postaje do celotne tovarne, zasnovano z mislijo na varnost, učinkovitost in kakovost.

“Delo v podjetju SIP z vidika kmeta in študenta strojništva mi je pomagalo spoznati, kaj je potrebno za načrtovanje kmetijskih strojev in kakšni procesi so potrebni za izvedbo načrta. Po delu v oddelku za raziskave in razvoj me je navdušila želja inženirjev, da bi izboljšali zasnovo strojev in prišli do pametnih, a preprostih in zanesljivih rešitev, ” nam je še zaupal.

Kot novi SIP ambasador tako na Poljskem SIP stroje za spravilo travinja predstavlja sosednjim kmetijam in vsem, ki se za naše stroje zanimajo, prav tako odgovarja na vprašanja v povezavi z našo mehanizacijo in izpostavlja prednosti le-te.