SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Ohranite krmo čisto

Ohranite krmo čisto

Za pridelavo čiste krme je poleg previdnosti pri spravilu, ključnega pomena kmetijska mehanizacija. Le-to je potrebno izbrati glede na potrebe v povezavi z zahtevnostjo kmetijskih zemljišč, od manjših, razdrobljenih parcel na gorskih in hribovitih terenih, do obsežnih ravninskih predelov z različnimi tipi tal.

S pravilnim izborom in uporabo kmetijske mehanizacije lahko bistveno pripomoremo z zmanjšanju vsebnosti pepela v krmi. V SIPu smo razvili sisteme, ki preprečujejo kontaminacijo krme z zemljo in peskom ter hkrati zagotavljajo visoko učinkovitost spravila. Tako zagotavljamo pridelavo čiste in kakovostne krme s stroji, oblikovanimi glede na potrebe naših uporabnikov. Na ta način lahko prispevamo h gospodarskemu rezultatu kmetij ter zdravju in dobremu počutju živali.

 

POPOLNO PRILAGAJANJE PODLAGI

Vse SIP kosilnice iz ROBUST in HD linije so opremljene s sistemom hidropnevmatskega vzmetenja (HPS), ki zagotavlja odlično prilagajanje podlagi in s tem natančen rez ter čisto krmo na vseh terenih in v vseh razmerah. Stopnjo razbremenjevanja se lahko enostavno in hitro prilagodi tudi med samo košnjo.

Čelne kosilnice SILVERCUT DISC z inovativnim priklopom S-FLOW, v kombinaciji s hidropnevmatskim vzmetenjem zagotavljajo enakomeren pritisk in popolno prilagajanje podlagi. Priklop S-FLOW omogoča tudi bočno nastavitev kosilnice, s čimer je preprečeno onesnaženje pokošene krme z zemljo, peskom in kamenjem.

Priklop S-FLOW omogoča vertikalno prilagajanje kosilnega grebena od 300 mm navzgor do 200 mm navzdol in bočno prilagajanje v razponu ± 28°. Takšno prilagajanje omogoča čisto košnjo brez kontaminacije krme tudi na zahtevnejših terenih.

 

PRISTRIŽENI VZMETNI PRSTI

Da bi zagotovili hitro venenje in ohranili hranilne snovi, je raztros pokošene krme pomemben del spravila. Naši vrtavkasti obračalniki SPIDER z inovativno oblikovanimi rotorji omogočajo enakomeren in hiter raztros, pri čemer se kot raztrosa lahko enostavno prilagodi glede na količino in vlažnost krme. Vzmetni prsti na rotorjih so pristriženi, kar zagotavlja enakomeren pretok krme in preprečuje, da bi s prsti drgnili po tleh in s tem vnašali zemljo ali pesek v krmo.

Obračalniki z inovativno oblikovanimi rotorji in pristriženimi vzmetnimi prsti omogočajo enakomeren in hiter raztros krme. Različna dolžina vzmetnih prstov preprečuje praskanje po tleh in s tem vnos zemlje ali peska v krmo.

 

SIP KORAČNI TANDEM

Rotorski zgrabljalniki STAR z inovativnim hidropnevmatskim vzmetenjem v kombinaciji s koračnim tandem podvozjem in hidravlično nastavitvijo rotorjev omogočajo popolno prilagajanje podlagi. S SIP tandem podvozjem zgrabljalnik sledi podlagi koračno in zagotavlja do 50% boljše sledenje v primerjavi s standardnim tandemom. To zagotavlja čisto zgrabljanje brez vnosa pepela v zgrabek tudi na razgibanih terenih. Rotorji zgrabljalnika se premikajo neodvisno od rok podvozja in omogočajo 3D sledenje podlagi, medtem pa vzmetni kraki ostanejo vzporedno s podlago in ne drsajo po tleh. Zgrabki so zračni in čisti, hranilna vrednost krme pa je ohranjena.

Koračno tandem podvozje, 3D sledenje rotorja in vzmetni kraki, ki ostanejo vzporedno s podlago, omogočajo čist in zračen zgrabek brez vnosa pepela tudi na zahtevnejših terenih.

 

INOVATIVNA POBIRALNA ENOTA

Tehnologija pobiralnih zgrabljalnikov AIR omogoča pridelavo visokokakovostne krme, saj krmo dvigne s tal in jo položi v zgrabek. To preprečuje vnos zemlje, peska ali kamenja v krmo ter izgubo listov pri v deteljah in lucerni. Čelni pobiralni zgrabljalnik krmo odloži na stran, tako, da se s traktorskimi kolesi nikoli ne vozi po pokošeni krmi, s čimer se ohranijo hranila, preprečijo izgube in kontaminacija krme.

 

Tehnologije AIR predstavljajo korak naprej pri zgrabljanju. Krma se nežno dvigne s tal in položi v zgrabek, hkrati pa je preprečen vnos pepela in izguba občutljivih lističev pri deteljah in lucerni.

 

Ključne besede: sip, kmetijstvo, kmetijska mehanizacija, kmetijski stroji, kmetijska oprema, spravilo travinja, seno, travnik, krma, krave molznice, govedo, konji, košnja, diskaste kosilnice, prstni gnetilnik, valjasti gnetilnik, obračalnik, zgrabljalnik, pobiralni zgrabljalnik

 

Viri.