SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Kmetija Ozimek (Simon Ozimek), Vrhtrebnje nad Trebnjem

Kmetija Ozimek (Simon Ozimek), Vrhtrebnje nad Trebnjem

Kmetija Ozimek z Dolenjske se z rejo krav molznic in prirejo mleka ukvarja že 30 let. Obdelujejo dobrih 100 ha površin, od tega 2/3 travnikov in 1/3 njiv. Vso krmo, ki jo pridelajo doma porabijo za živali. Poleg travinja še koruzo, ječmen in tritikalo. Slamo uporabljajo za nastilj, žita pa za prehrano živali. Poleg 90 krav molznic, imajo na kmetiji še 15 pitovnih prašičev in 3 plemenske svinje (dve krškopoljski svinji in eno mangulico). 

Družina Ozimek pri svojem delu zagovarja tudi povezovanje z drugimi kmetijami.  Pravijo, da bi se več kmetij moralo povezati med sabo, saj bi si s tem zmanjšali stroške in bolj izkoristili stroje. S sosednjimi kmetijami imajo tako v souporabi velike stroje. Na travinju uporabljajo predvsem SIPove stroje. Imajo SIPovo kombinacijo kosilnic in sicer čelno kosilnico SILVERCUT DICS 340 F in pa SILVERCUT DICS 900 C – tako imenovan metuljček. Pred kratkim so se odločili še za nakup štiri rotorskega zgrabljalnika STAR 1250 T, za katerega verjamejo, da bo pripomogel k lažjemu in hitrejšemu spravilu travinja. 

Družina Ozimek je zelo zadovoljna z S-FLOW vpetjem pri čelni kosilnici, saj se izredno dobro prilagaja terenu. »Zelo mi je všeč prilagajanje. Je enostavno za uporabo, enostavno za vzdrževanje in odkos je izredno«, pravi Simon Ozimek. Poleg kakovosti, poudarjajo, da je zelo dobro tudi, ker so rezervni deli in servis blizu, zadovoljni so s SIP osebjem, s katerim se lahko vse dogovorijo in najdejo najboljšo rešitev.  

Na kmetiji uporabljajo tudi SIPov trosilnik organskih gnojil ORION 120 in tako res velik del naše kmetijske mehanizacije. Glede na zadovoljstvo, je prav možno, da bo na njihovi kmetiji prostor še za kak drug SIPov stroj.