Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Svetovni dan mleka: S SIP stroji do boljše kakovosti krme

Svetovni dan mleka: S SIP stroji do boljše kakovosti krme

Kot opomnik na globalno pomembnost mleka in mlečnih proizvodov v prehrani ljudi je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), 1. junij razglasila za Svetovni dan mleka.

Prireja mleka, kot ena izmed najpomembnejših usmeritev kmetijstva, zahteva pridelavo kakovostne krme s travinja s čim nižjimi stroški. V SIP-u se zavedamo pomena čiste krme ter obenem hitrega in učinkovitega spravila krme, pri čemer je potrebno zagotoviti ohranitev vsebnosti hranilnih snovi. Zato razvijamo inovativne rešitve, ki jih integriramo v naše robustno zasnovane stroje in tako zagotavljamo visoko kakovost pri spravilu krme.

 

 

 

 

 

 

ČISTA KRMA S PRIKLOPOM S-FLOW

Kosilnice SILVERCUT DISC z inovativnim vpetjem kosilnega grebena S-FLOW v kombinaciji s hidropnevmatskim vzmetenjem zagotavljajo enakomeren pritisk in popolno sledenje grebena podlagi. S-FLOW vpetje omogoča tudi odlično bočno prilagajanje kosilnice in  tako preprečuje vnos zemlje, peska in kamenja v pokošeno krmo.

S priklopom S-FLOW se kosilni greben prilagaja do 300 mm navzgor in 200 mm navzdol, ter v bočno v razponu ±28° s čimer je omogočena čista košnja brez vnosa pepela v krmo tudi na bolj razgibanih terenih.

 

HITER IN ENAKOMEREN RAZTROS

Za zagotavljanje hitrega venenja in ohranjanje hranilnih snovi v krmi je pomemben del spravila krme raztros. Naši obračalniki SPIDER z inovativno zasnovanimi vrtavkami omogočajo enakomeren in hiter raztros pokošene krme pri čemer lahko kot raztrosa enostavno prilagajamo glede na količino krme. Vzmetni prsti na vrtavkah so pristriženi s čimer je zagotovljena večja pretočnost krme prav tako pa je preprečeno drsanje prstov po tleh in tako vnos pepela v raztrošeno krmo.

Z inovativno zasnovanimi vrtavkami obračalniki SPIDER omogočajo enakomeren in hiter raztros krme pri čemer je preprečeno drsanje prstov po tleh in tako vnos pepela v raztrošeno krmo.

 

ČISTI IN ZRAČNI ZGRABKI

Zgrabljalnike STAR odlikuje inovativen sistem hidropnevmatskega razbremenjevanja, ki v kombinaciji s koračnim tandem podvozjem in hidravlično nastavitvijo rotorjev omogočajo popolno prilagajanje podlagi. Rotorji se premikajo neodvisno od rok podvozja in zagotavljajo 3D sledenje podlagi, pri čemer vzmetni kraki ves čas ostajajo vzporedno s podlago kar zagotavlja čisto zgrabljanje brez vnosa pepela v zgrabek tudi na neravnih površinah. Zgrabki so zračni in čisti, hranilna vrednost krme pa je ohranjena.

3D sledenje rotorjev podlagi, pri čemer vzmetni kraki ves čas ostajajo vzporedno s podlago, zagotavlja čisto zgrabljanje brez vnosa pepela v zgrabek tudi na neravnih površinah.

KORAK NAPREJ PRI ZGRABLJANJU

Uporaba tehnologije zgrabljanja AIR omogoča pridelavo visokokakovostne krme saj krmo dvigne od tal in jo nežno položi v zgrabek. Pri tem je preprečen vnos zemlje, peska ali kamenja v krmo, prav tako je preprečena izguba hranljivih lističev pri deteljah in lucerni. Pri zgrabljanju s pobiralnimi zgrabljalniki AIR se s traktorjem ne vozimo po pokošeni krmi, kar še dodatno pripomore k ohranitvi hranilnih snovi in preprečuje kontaminacijo krme.

Tehnologije AIR predstavljajo korak naprej v tehnologijah zgrabljanja saj krmo dvignejo od tal in jo položijo v zgrabek pri čemer je preprečen vnos pepela in izguba nežnih lističev pri deteljah ali lucerni.

 

V SIP-u smo na vseh kategorijah strojev razvili sisteme, ki preprečujejo kontaminacijo krme z zemljo in peskom obenem pa zagotavljajo visoko učinkovitost. Kot eden izmed vodilnih proizvajalcev mehanizacije za spravilo travinja, s stroji, ki so zasnovani glede na potrebe uporabnikov, zagotavljamo pridelavo čiste in kakovostne krme. S tem pomembno vplivamo na ekonomski rezultat obratov, ki se ukvarjajo s prirejo mleka saj z našimi stroji pripomoremo k boljši prireji, zdravstvenemu stanju in dobrobiti mlečnih pasem.