Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SIP predstavlja: Štirirotorski zgrabljalnik STAR 1250I50 T

SIP predstavlja: Štirirotorski zgrabljalnik STAR 1250I50 T

Zgrabljalnik s štirimi rotorji STAR 1250I50 T, z nastavljivo delovno širino od 9,90 m do 12,50 m in zmogljivostjo do 18,50 ha/h, je odlična rešitev za velike kmetijske obrate in ponudnike kmetijskih storitev. Inovativne tehnologije, preprosto upravljanje in odlična okretnost vlečnega zgrabljalnika zagotavljajo oblikovanje čistih, enakomernih in zračnih zgrabkov. Robustna oblika in uporaba visokokakovostnih materialov zagotavljata odlično delovanje in dolgo življenjsko dobo.

 

 

 

Zasnova 9,50 m dolgega vlečnega okvirja vključuje velika kolesa 620/40 R22.5, nameščena bližje traktorju, kar omogoča ostre zavoje in manjši pritisk na tla na mehkejših terenih. Dvotočkovni vrtljivi priklop zagotavlja velik kot obračanja +/- 75°, kar se odraža v odlični okretnosti in enostavnem upravljanju stroja.  Za daljšo življenjsko dobo so obremenitve na pogonskih kardanih rotorjev minimalne zahvaljujoč specialnim vrtljivim gonilom, ki poganjajo sprednji par ter Y-gonilu, ki poganja zadnji par rotorjev.

Posebna vpetje rotorjev z inovativnimi križnimi zglobi omogoča ± 300 mm premikanje rotorja navzgor in navzdol ter popolno 3D sledenje tlom, ne glede na položaj podvozja. Vzmetni kraki tako vedno ostanejo vzporedni s tlemi, kar preprečuje drsanje po tleh in zagotavlja čiste zgrabke pri vseh delovnih hitrostih in tudi na razgibanem terenu.

Modularna zasnova rotorja, pri kateri je vsak del posebej zamenljiv, zagotavlja enostavno vzdrževanje. Krmilna krivulja iz nodularne litine je toplotno obdelana proti obrabi. Brezstopenjsko nastavljiva odmična krivulja z velikim premerom 42 cm zagotavlja gladko zgrabljanje in ustvarjanje enakomerno oblikovanih zgrabkov. Za največjo učinkovitost v vseh delovnih pogojih so sprednji rotorji na STAR 1250I50 T opremljeni z 12 nosilci vzmetnih krakov, zadnji rotorji pa s 13. Robustna držala za nosilce vzmetnih krakov so posamezno zamenljiva in pritrjena v rotor vsak s po tremi vijaki. Delovna višina rotorjev in vzmetnih krakov je hidravlično nastavljiva ločeno za sprednji in zadnji par rotorjev. To omogoča optimalno nastavitev delovne višine, travna ruša med zgrabljanjem ostane nepoškodovana, zgrabek pa čist, brez onesnaženja z zemljo in peskom.

Za odlično sledenje podlagi so vsi zadnji rotorji opremljeni s koračnimi tandemi na sprednjem delu rotorja in posebnimi vrtljivimi kolesi na zadnjem delu, kar zagotavlja odlično manevriranje s strojem in ostre zavoje med delom. Za še boljše sledenje tlom je na podvozju rotorja na voljo trojni koračni tandem, ki omogoča odlično prilagajanje terenu in višje delovne hitrosti. V tem primeru je vseh šest koles nameščenih blizu vzmetnih krakov, kar zagotavlja maksimalno stabilnost rotorja pri višjih hitrostih in na strmem terenu. Kombinacija aktivnega hidro-pnevmatskega vzmetenja, 3D vrtljivega rotorja in rotorjev s koračnimi tandemi omogoča, da se stroj popolnoma prilagodi terenu brez kontaminacije krme pri vseh delovnih hitrostih.

Zgrabljalnik oblikuje dvojni sredinski zgrabek širine od 1,30 m do 2,20 m in je serijsko opremljen z zgrabljalno zaveso. Kombinacija optimalno nastavljene krivulje rotorja in zgrabljalne zavese zagotavlja enakomerno oblikovane trapezoidne zgrabke, ki jih je enostavno pobrati s katero koli pobiralno napravo. Zgrabljalna zavesa dodatno preprečuje prepletanje krme med rotorji in omogoča gladko zgrabljanje brez izgub listov ter tako ohranja hranilno vrednost krme.

Elektrohidravlični krmilni sistem vozniku nudi enostavno upravljanje. Odlikuje ga samodejno zlaganje v transportni in postavljanje v delovni položaj, nastavitev delovne višine sprednjega in zadnjega para rotorjev ter ločeni ali delni dvigi rotorjev pri obračanju na robovih njiv ali pri vožnji čez zgrabke.

Zgrabljalnik iz linije SIP HD z največjo delovno širino 12,5 m in produktivnostjo do 18,50 ha/h ponuja največjo zmogljivost in je zasnovan za profesionalno zgrabljanje. Trpežen in učinkovit štirirotorski zgrabljalnik zagotavlja oblikovanje enakomernih in čistih sredinskih zgrabkov, kar olajša spravilo ter prihrani energijo in čas.

 

VIDEO:

SIP X-TRA ROBUST PRODUCT RANGE