Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Prihaja sezona spravila krme – jamstvo kakovosti in 3-letna garancija za stroje SIP

Prihaja sezona spravila krme – jamstvo kakovosti in 3-letna garancija za stroje SIP

Objavljeno: 3. maj 2023, Agroportal24h.cz

Stroji za pripravo krme SIP pomagajo kmetom pri kmetovanju že od leta 1954. Vodilni slovenski proizvajalec kmetijske opreme vsako leto proda več kot 5.100 strojev. Na Češkem sta postala zelo priljubljena 3-metrska kosilnica SIP SILVERCUT DISC in 2-rotorski sredinski zgrabljalniki SIP STAR.

 

SIP SILVERCUT DISC za vsakodnevno delo

Češki kmetje pri kosilnicah SIP SILVERCUT DISC najbolj cenijo njihovo preprostost in prijaznost do uporabnika, ki jim omogoča, da stroj lahko tudi sami popravijo. Pozitivno ocenjujejo tudi vzdržljivost in stabilnost strojev. Greben kosilnice je izdelan iz visokokakovostnega jekla, ki je odporno na obrabo. Ima sistem za hitro in enostavno menjavo nožev. Zelo praktičen je tudi način varovanja diskov s posameznimi strižnimi čepi. Ta sistem ščiti zobnike kosilnice pred poškodbami, če se disk nenadoma zaskoči zaradi trka ob oviro. Dodatna zaščita je varovalo pred naletom, ki se ob naletu na oviro nemudoma aktivira. Hkrati premakne kosilni greben nazaj in navzgor, da prepreči poškodbe, in se samodejno vrne v prvotni položaj, ko je ovira premagana. Tudi odzivnost grebena je mogoče poljubno nastaviti.

 

SIP SPIDER je pomemben del postopka spravila

Kakovost krme je odvisna od tudi čistoče in časa sušenja. Zato so obračalniki pomemben del procesa spravila. Obračalniki SIP SPIDER se odlikujejo po majhnem premeru rotorja s cevastimi držali za vzmetne prste. To izboljša delovno zmogljivost in celoten raztros, kar omogoča hitrejše sušenje krme. Poleg tega ima vsak rotor ločeno sistem za prilagajanje terenu, kar zagotavlja opazno večjo učinkovitost prilagajanja. Kot raztrosa je mogoče nastaviti od 12° do 18°. Vzmetni prsti so različno dolgi, imajo 5 navitij in zaščito proti izgubi. Stroj je zaščiten z varnostno sklopko Walterscheid, ki je nameščena poleg glavnega reduktorja. Zagotavlja zaščito pred preobremenitvijo stroja, ki se običajno pojavi na začetku dela, preden je dosežena optimalna delovna hitrost. Kljub svoji velikosti in velikemu delovnemu območju zagotavljajo zelo dobro okretnost in enostavno upravljanje.

 

Centralni zgrabljalniki SIP STAR zagotavljajo za 50 % bolj gladko sledenje terenu

Profesionalni centralni zgrabljalniki SIP STAR zagotavljajo veliko delovno zmogljivost v zelo kratkem času. Hkrati ustvarja zračne in čiste zgrabke, tudi na neravnem terenu. Imajo robusten krmilni mehanizem, ki omogoča obračanje za +/- 75°, tako da stroj popolnoma sledi traktorju. Zaradi 3D-rotorjev in prilagodljivega tandemskega podvozja se odlikujejo s čistim in natančnim delom. Patentirano koračno tandem podvozje zagotavlja največjo prednost za uporabnika – 50 % bolj gladko in enakomerno kopiranje v primerjavi s standardno osjo, ki je zagotovljeno tudi pri visokih delovnih hitrostih. Modularni rotor z največjo odmično krivuljo zagotavlja tiho delovanje in popolno odlaganje krme tudi pri visoki hitrosti. Prednost so nosilci krakov, nameščeni v teflonskem ohišju, kar zagotavlja tiho in dolgo življenjsko dobo z manjšim časom vzdrževanja.

 

Izkušnje čeških kmetov s stroji SIP

Na sejmu sem kupil stroje SIP. Na mojem območju ni bilo veliko ljudi, ki bi poznali to blagovno znamko, in mislim, da je še vedno ne poznajo. In to je škoda, saj stroji opravljajo res dobro delo. Kar bi rad poudaril, je vzdržljivost stroja in trpežna robustna konstrukcija. To ni le navadna kosilnica, ki leti za traktorjem in bi se z njo bali voziti hitreje, česar pa res ne počnem. Toda tudi na neravnem terenu se odlično kosi. Stroji so preprosti in z neverjetno vzdržljivostjo. Kosilnica SIP je na splošno zelo enostaven stroj za vzdrževanje in upravljanje. Menjavo nožev lahko zelo enostavno in hitro opravite kar na travniku in ni potreben noben zapleten poseg. Posamezna rezila lahko preprosto odstranite z ročico ypsilon in jih glede na stanje obrnete, saj so rezila obojestranska, ali pa jih zamenjate z drugimi rezili.
Petr Št’astný, AGRO TS s.r.o.

 

“Košnja v živalskem vrtu poteka vsak dan od ponedeljka do sobote, na dan, pa je pripeljana ena nakladalna prikolica. Na travnikih se kosijo predvsem trave. S čelno kosilnico SIP SILVERCUT DISC ALP smo zadovoljni, saj cenimo enostavno upravljanje in zelo dobro sledenje terenu. Z delovno širino 2,70 metra je košnja s kosilnico zelo enostavna. Priključitev in odklop kosilnice na traktor je preprost ter vam vzame le malo časa. Šele tri leta po nakupu stroja je bilo treba zamenjati rezila.”
Ing. Jaroslav Prchal, vodja oddelka za krmo, in g. Radek Bača, upravljavec stroja, Živalski vrt Brno.

 

::::::::::::::

Več informacij lahko najdete v izvornem članku, ki je dostopen tukaj.