SIPartner Portal

Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Nova robustna in vsestranska kosilnica s trakovi podjetja SIP

Nova robustna in vsestranska kosilnica s trakovi podjetja SIP

Objavljeno 28. septembra 2023 v Maskinbladet – Avtor članka: Claus Henneberg, Avtor slike: Pressefoto.

Družba SIP predstavlja novo, robustno kosilnico s trakovi z delovno širino do 10,20 metra.
Novi DISC HD 1000 D podjetja SIP je zdaj lahko opremljen s trakovi za oblikovanje zgrabkov, piše proizvajalec v sporočilu za javnost pred sejmom Agritechnica 2023.

Diskasta kosilna kombinacija je opremljena tudi s teleskopom za bočni pomik in prilagajanje širine zgrabka. Vsako enoto kosilnice je mogoče zaradi SIP-ovega teleskopskega sistema podaljšati za kar 51,5 centimetra, kar pomeni, da je širino zgrabka mogoče prilagoditi od 1,8 do 3,5 metra.

Kosilnica je opremljena s hidropnevmatskim sistemom razbremenjevanja, ki je nastavljiv za vsako enoto posebej. Razbremenilni sistem je mogoče preprosto nastaviti iz kabine traktorja in tako uravnavati, kako močan mora biti stik enote s tlemi.

Ima tudi hidravlični sistem varovanja, ki v primeru naleta potegne kosilnico nazaj in navzgor.

Kosilnica je opremljena z varnostnimi sklopkami in sistemom, ki ga družba SIP imenuje OMS (Online Monitoring System). Gre za sistem obveščanja, ki stalno spremlja delovanje stroja in pomaga preprečevati poškodbe kosilnih enot, do katerih lahko pride zaradi preobremenitve.

Kosilnica je opremljena z gnetilnikom z jeklenimi prsti, ki poskrbijo za ustrezno gnetenje trave in s tem za njeno hitrejše sušenje.

DISC HD 1000 D bo na stojnici podjetja SIP na sejmu Agritechnica 2023.

 

Več si lahko preberete v originalnem članku, ki ga najdete tukaj.