Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SREDINSKI ZGRABLJALNIKI STAR OMOGOČAJO PROFESIONALNO ZGRABLJANJE

SREDINSKI ZGRABLJALNIKI STAR OMOGOČAJO PROFESIONALNO ZGRABLJANJE

Profesionalna dvorotorska zgrabljalnika STAR 650│20 T in STAR 720│22 T omogočata tekoče in enakomerno zgrabljanje krme. Popolna stabilnost linije vlečenih zgrabljalnikov STAR za sredinski zgrabek omogoča izjemno povečanje delovne učinkovitosti na velikih in srednje velikih površinah, ter izjemno čist, zračen in lepo oblikovan zgrabek.

SAMO ČISTA TRAVA LAHKO POSTANE KAKOVOSTNA KRMA 

Pri spravilu travinja zgrabljanje predstavlja kritično točko, pri kateri lahko pride do kontaminacije krme z zemljo in peskom ter posledično do prevelike vsebnosti pepela v krmi. To lahko negativno vpliva na zdravje, produktivnost in dobrobit živali ali na kakovost proizvodov živalskega izvora. Zgrabljalniki SIP STAR 650│20 T in STAR 720│22 T s patentiranim tandem podvozjem, zahvaljujoč inovativni rešitvi koračnega tandema sledijo podlagi za kar 50 % bolj tekoče in enakomerno v primerjavi s standardnim tandemom. Še večjo odzivnost na razgibanem terenu omogočajo naprej pomaknjena kolesa, ki ostajajo blizu vzmetnih prstov, s čimer zagotavljajo maksimalno stabilnost rotorja in odlično prilagajanje terenu tudi pri večjih delovnih hitrostih in na strmem terenu. Pri tem zgrabki ostanejo čisti in zračni.

Rotorja sta prahotesno zaprta, opremljena s po desetimi nosilci na rotor pri STAR 650│20 T in s po 11 nosilci na rotor pri STAR 720│22 T. Na vsakem nosilcu so štirje pari vzmetnih prstov. Nosilci rok vzmetnih prstov so dvojno vležajeni, robustno vpeti s po tremi vijaki ter posamično zamenljivi. Izdelani so iz kvalitetnih materialov, ki omogočajo lahko zasnovo, minimalno vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo stroja.

Vzmetni prsti se premikajo vzporedno s podlago, kar zagotavlja čiste zgrabke
ne glede na hitrost dela in razgibanost terena.

Majhen premer rotorja z 2.86 m zagotavlja odlično prilagajanje tudi na najbolj razgibanih terenih. Pogon rotorjev preko Y gonila omogoča manjši delovni kot kardanskih gredi, s čimer zmanjšuje obremenitve kardanske gredi in zagotavlja daljšo življenjsko dobo pogona. Specialno 3D vpetje rotorjev s križnim zglobom omogoča, da se rotorja prosto vrtita neodvisno od položaja podvozja oziroma okvirja zgrabljalnika. To pomeni, da se vzmetni prsti premikajo vzporedno s podlago, kar zagotavlja čiste zgrabke ne glede na hitrost dela in razgibanost terena. Tudi delovna višina vzmetnih prstov je nastavljiva zaradi česar travne ruše med delom ne poškodujemo in v zgrabek ne vnašamo zemlje ali peska.

OBLIKA ZGRABKA JE POMEMBNA 

Lepo oblikovani, enakomerni in ravno prav široki zgrabki omogočijo hitro in učinkovito spravilo krme. Zgrabljalnika STAR 650│20 T z delovno širino 6.00  do 6.60 m in STAR 720│22 T z delovno širino 6.00 do 7.15 sta serijsko opremljena z mehansko ali opcijsko s hidravlično nastavitvijo širine. To omogoča nastavitev širine zgrabka od 0.90 do 1.60 m na modelu 650 │20 T in 1.30 do 1.85 na modelu 720│22 T.

Kakovost dela centralnih zgrabljalnikov kaže enakomerna trapezoidna oblika zgrabka, ki jo lahko prilagodimo glede na pobiralno napravo.

Z nastavitvijo delovne širine in z dvema modularnima rotorjema, zgrabljalnik omogoča prilagoditev širine zgrabka glede na količino zgrabljene krme in želeno sušino pri spravilu. Kakovost dela centralnih zgrabljalnikov kaže tudi enakomerna trapezoidna oblika zgrabka, ki jo lahko enostavno prilagodimo glede na pobiralno napravo. S tem zgrabljalnika STAR 650│20 T in STAR 720│22 T zagotavljata najmanjše možne izgube hranilnih snovi zaradi drobljenja listov in čisto, z zemljo neonesnaženo krmo ob spravilu.

IZJEMNA OKRETNOST ZGRABLJALNIKA

Kljub dolžini sta zgrabljalnika STAR 650│20 T in STAR 720│22 T izjemno okretna, saj je vlečen priklop s transportnim vozičkom opremljen s krmilnim mehanizmom koles. Gibljiv priklop omogoča ostre zavoje do 55° in zagotavlja odlično sledenje traktorju v vseh zavojih.

Delo z zgrabljalnikom STAR 720│22 T je opravljeno hitro in tekoče, zgrabki pa so čisti in lepo oblikovani.

Nadgrajeni z inovativnimi SIP rešitvami kot sta modularni rotor in koračno tandem podvozje, zgrabljalniki STAR 650│20 T in STAR in 720│22 T ob odlični vodljivosti dovoljujejo visoko zmogljivost in oblikujejo čist in enakomeren zgrabek. Specialno 3D gibljivo vpetje rotorjev omogoča zaporedni dvig rotorjev ter v kombinaciji z inovativnim trojnim koračnim tandemom zagotavlja izvrstno prilagajanje terenu. Delo je opravljeno hitro in tekoče, zgrabki pa so čisti in lepo oblikovani. Visoka produktivnost in visoka kakovost krme sta zagotovljeni!

PREBERITE VEČ O DVOROTORSKIH SREDINSKIH ZGRABLJALNIKIH >>