Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / AGRITECHNICA prestavljena na 27.2. – 5.3.2022

AGRITECHNICA prestavljena na 27.2. – 5.3.2022

Nemško kmetijsko združenje (DLG) je prestavilo vodilni svetovni sejem na področju kmetijske mehanizacije, AGRITECHNICA.

Za ta korak so se pri združenju odločili zaradi nadaljevanja pandemije koronavirusa in vzpostavljanja programov in omejitev glede cepljenja tako v Nemčiji kot drugje v tujini. Nemško kmetijsko združenje, nemški proizvajalci strojne opreme, povezani v združenje VDMA in Svetovalni odbor razstavljavcev Agritechnice, so si bili enotni, da so razmere za načrtovanje in novembrsko izvedbo vodilnega svetovnega sejma tako precej negotove.

Nov datum, ko naj bi se v nemškem Hannovru odvijal največji sejem kmetijske mehanizacije, je 27. februar – 5. marec 2022.

“Kot vodilni svetovni sejem je Agritechnica stičišče celotne industrije kmetijskih strojev in tudi vodilna mednarodna poslovna platforma. Bistvene zahteve za razstavljavce, obiskovalce in poslovne partnerje, z namenom, da se bodo lahko ponovno zbrali na Agritechnici, so strategije cepiv in testiranj, ki so bile uvedene v Nemčiji, po Evropi in svetu. Naša glavna prioriteta je razstavljalcem in obiskovalcem ponuditi gotovost pri načrtovanju, ki pa je trenutno ni. Posledično je DLG, v tesnem sodelovanju s svetovalnim odborom za razstavljalce Agritechnice in Združenjem kmetijskih strojev VDMA kot industrijskim partnerjem, sprejel odločitev, da se sejem prestavi,” je povedal dr. Reinhard Grandke, izvršni direktor DLG. “Prepričani smo, da bomo do konca poletja – do roka za prijavo razstavljalcev na Agritechnico 2022, le tem in obiskovalcem že lahko podali jasne informacije, ki so potrebne za načrtovanje udeležbe oz. obiska,” je še dodal dr. Grandke.

“Za našo industrijo je sejem Agritechnica ostal in bo še naprej nesporno vodilen v svetu mednarodnih sejmov. V tesnem sodelovanju z DLG smo storili vse, da smo za to jesen razvili koncept sejma, ki bi bil primeren za pandemijo. Tretji val pandemije je trenutno v polnem zamahu. Nad tem pa je razočarala politika cepljenja nemške zvezne in regionalne vlade, ki so nas za zdaj žal upočasnile. Veselimo se pomladi 2022, svežega zagona in prenovljene energije, ko bomo lahko skupaj praznovali Agritechnico, kakršno poznamo in nam je všeč,” je povedal Anthony van der Ley, predsednik združenja kmetijskih strojev VDMA in izpostavil izjemen položaj Agritechnice.

Agritechnica se bo od 27. februarja do 5. marca 2022 vrnila na razstavišče v Hannovru v Nemčiji in svojim obiskovalcem ponudila obsežen razstavni in tehnični program, ki se tiče trenutnih interesov na področju mednarodne proizvodnje kmetijske mehanizacije in pridelave poljščin.

PREBERITE tudi: SIP na sejmu AGRITECHNICA 2019 >>