Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / AGRITECHNICA 2019

AGRITECHNICA 2019

Vodilni sejem na področju kmetijske mehanizacije na svetu AGRITECHNICA 2019 je v Hannovru potekal od 10. – 16. novembra 2019.

SIP je na sejmu predstavil naslednje stroje in novosti:

Vlečena kosilna kombinacija SILVERCUT DISC 1500 T s čelno kosilnico SILVERCUT DISC 380 F S-FLOW.

Vlečena kosilna kombinacija z novo, 3,8-metrov široko čelno kosilnico predstavlja popoln kosilni sistem novih razsežnosti, z zmogljivostjo do 22.5 h/ha. Podvozje na vlečeni kosilnici je opremljeno z elektronsko krmiljeno osjo, ki omogoča stroju natančnejše in – kar je najpomembnejše, hitrejše krmiljenje. Da bi zmanjšali zamudno vzdrževanje stroja, smo tega kovinskega mogotca opremili s samodejnim sistemom za centralno mazanje.

Letošnja novost je SILVERCUT DISC 900 C RC z gumijastim valjčnim gnetilnikom z 9-metri delovne širine. Kosilna kombinacija SC DISC 900 C RC in 340 F RC nudi visoko učinkovitost, vzdržljivost, nizke stroške obratovanja in je primerna za večje površine spravila lucerne. Natančen, kakovosten rez je zagotovljen zaradi kombinacije hidropnevmatskega vzmetenja in sredinsko vpetega kosilnega grebena. Gumijasti valjarji v obliki vijačnice z dvojnim pogonom, zagotavljajo enakomeren pretok krme. Set dveh osem-diskovnih kosilnih grebenov je predstavljena z novo, drugo generacijo SILVERCUT priklopa, ki nudi stroju še boljšo stabilnost na grobem terenu.

Vrtavkasti obračalnik SPIDER 900|8 z osmimi vrtavkami in 9-metri delovne širine, je vstopni model profesionalne linije obračalnikov HD in je posebej oblikovan za delo na velikih površinah in zahtevni travi. SPIDER 900|8 je “manjši brat” modela 1100|10. Oba sta na voljo v vlečeni oziroma 3-točkovni različici. Linija HD obračalnikov sega do največjega modela SPIDER 1500|14 T, s 15 metri delovne širine.

Predstavili smo naš vodilni v družini rotorskih zgrabljalnikov STAR 1250|50 T, ki ustvarja popolne, enakomerne oblike in čiste zgrabke. Kombinacija hidropnevmatskih rotorjev, na patentirani trojni koračni tandemski osi, zagotavlja popolno podlago tudi pri visokih hitrostih. Ta premišljena kombinacija znatno zmanjša onesnaženost krme s pepelom. Nastavljiva delovna širina omogoča ustvarjanje zgrabkov od 1,3 m do 2,2 m.

Povečajte produktivnost s pobiralnimi zgrabljalniki AIR, ki zagotavljajo visoko učinkovito zgrabljanje za zgrabek brez nečistoč. Inovativna zgrabljalna rešitev je sestavljena iz patentirane fleksibilne pobiralne naprave in transportnega traku. Glavna prednost uporabe dvojne kombinacije sprednje in vlečene enote pobiralnega zgrabljalnika AIR je, da s traktorjem nikoli ne vozite preko trave ali zgrabkov. Višje obratovalne hitrosti, učinkovit način zbiranja krme in najpomembnejše – čista krma, bodo na koncu uporabniku omogočile višjo dodano vrednost, ne glede na to, ali bo to ponudnik storitev ali kmet.

Na letošnji Agritechnici si je bilo mogoče ogledati tudi nov sistem zavese za zgrabke, ki je integrirana na čelni pobiralni zgrabljalnik AIR 300 F. Sistem bo bistveno pripomogel k izboljšavam pri oblikovanju zgrabka predvsem na slami in ostankih koruze.

Glavne prednosti te inovacije:

✅ boljši in doslednejši zgrabki,
✅ prilagodljiva širina zgrabka od 0,6 – 1,0 m,
✅ ustvarjanje zgrabka na levi ali desni strani.

Na sejmu smo bili deležni obiska pomembnih poslovnih partnerjev, kmetov in drugih obiskovalcev širom po svetu. 12. novembra smo v okviru sejma organizirali tudi VIP dogodek, kjer smo obeležili 65 let delovanja podjetja in se našim povabljenim gostom ter partnerjem zahvalili za uspešno poslovno sodelovanje.

Za uspešno predstavitev se zahvaljujemo celotni ekipi SIP in vsem, ki ste nas obiskali.