Tehnologija SIP ni novost v ponudbi skupine AGROTEC GROUP. Vendar je bila doslej distribuirana le prek izbranih podjetij. To se zdaj spreminja in kosilnice, obračalniki, zgrabljalniki ter drugi stroji za spravilo krme bodo kupcem na voljo tudi prek nekaterih prodajnih mest v mreži New Holland.

V AGROTECH so prepričani, da bo tehnologija SIP ustrezno dopolnila ponudbo kmetijske opreme, ki jo ponujajo, in jim pomagala zagotoviti še boljše storitve kmetom v regijah neposredne prodaje družbe AGROTEC a.s. ali na zahodnem Češkem. V počastitev tega koraka so se odločili organizirati dva dneva spravila krme, ki bosta potekala v regijah Zdar in Svitav.

 

ZANIMIVA PONUDBA ZA KMETIJE VSEH VELIKOSTI

Na “Dnevu krme” bodo predstavljeni izbrani stroji blagovnih znamk New Holland, SIP in Tehnos. Odločili so se, da bodo posamezne aktivno predstavljene stroje razvrstili v dve celoviti liniji za spravilo krme. Prva linija je namenjena manjšim in srednje velikim gospodarstvom. Osnovo linije predstavljajo traktorji New Holland iz družine T5, ki zainteresiranim za traktor z močjo 100 KM omogoča izbiro med šestimi modelnimi linijami. Tako bo na voljo novi New Holland T5.S, res preprost, mehanski traktor z možnostjo hidravličnega obračanja vožnje, ali pa T5. PowerShuttle z ojačanimi osmi. Kot češnja na torti je T5. DynamicCommand z menjalnikom z dvojno sklopko in osemstopenjskim prestavljanjem pod obremenitvijo ter sodobno tehnološko bogat T5.AutoCommand z brezstopenjskim menjalnikom. Za košnjo krme bosta poskrbela stroja SIP DISC 300 F ALP in DISC 340 S ALP, za nadalnjo obdelavo krme pa obračalnik SPIDER 900|8 T in rotorski centralni zgrabljalnik STAR 850|26 T. Krmo bodo v okrogle bale stisnili s povsem novo balirko ProBelt podjetja New Holland. Bale bo nalagal eden od traktorjev s sprednjim nakladalnikom – lahko si boste ogledali, kako traktorji delujejo. Stroji Tehnos bodo nato poskrbeli za baliranje namišljenih bal.

Na liniji za velike živinorejske kmetije bo kraljevalo več strojev. Traktor T7.315 HD s tehnologijo PLM v kombinaciji z 9-metrsko kosilno kombinacijo  SILVERCUT 900 C FPC in 300 F FPC bo poskrbel za košnjo. Traktor T6.180 AutoCommand bo upravljal pobiralni zgrabljalnik SIP AIR 900 T in pripravil lep zgrabek za kombajn FR s senzorjem NIR, ki natančno beleži hranilne snovi v krmi.

 

ENA NI DOVOLJ
Da bi kar najbolje izkoristili pripravljeno opremo, so se odločili, da bodo stroje aktivno prikazali dvakrat. Tisti, ki bodo prišli na začetek prireditve, se lahko veselijo zajtrka po slovensko, prva predstavitev pa se bo začela ob 10.30. Demonstracijam bo sledilo kosilo iz žara in druga serija aktivnih demonstracij, ki se bo začela ob 13:30. Verjamejo, da bo tak način organizacije omogočil, da se bo teh krmilnih dni udeležila večina zainteresiranih, zato se veselijo srečanja z vami v Bezdekovem ali Ostrovu (pri Lanškrounu, poštna številka 561 22 – spremljajte našo spletno stran, točno lokacijo na terenu s koordinatami GPS bo objavljena v ponedeljek, 5. junija).

 

Izvoirni članek je napisal Ing. Aleš PETR in najdete ga lahko tukaj.