Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SREČNO KOŠNJO, KO SE ZAČNE

SREČNO KOŠNJO, KO SE ZAČNE

Da bo sezona 2020 potekala brezskrbno, je potrebno stroj po zimovanju pripraviti na brezskrbno delo. Naš predstavnik Martin Holden iz Velike Britanije, je zapisal nekaj koristnih nasvetov, kako preveriti drsno sklopko #Walterscheid pred pričetkom sezone:

➡️ Preverite drsno sklopko na kardanski gredi, ki jo že dlje časa niste uporabljali. Gre za dokaj enostaven poseg, razen odpiranja glavnega ohišja, ki ga je potrebno kar močno raztegniti, da se sklopka loči. Večina proizvajalcev kardanskih gredi ponuja specialno orodje za ta postopek, vendar sam priporočam kar medeninast trn, ki se ga najde v vsaki delavnici. Ta, na slikah, je bil pravzaprav v redu in ni bil zarjavel.

➡️ Preprostejši način je, da odtegnete 4 matice, tako da se pritisk odstrani iz ohišja in nato pri nizkih vrtljajih vključite kardansko gred, tako da sklopka namerno zdrsne.

➡️ Pri vzdrževanju starejših kardanov pa priporočam, da naredite, kot je prikazano na slikah. V primeru, da so torni diski črni in zapečeni, jih nujno zamenjajte!! Diski niso dragi, lahko pa vam prihranijo težave na terenu, ko jih resnično ne potrebujete. Ko je sklopka razdrta, je vredno preveriti še prisotnost razpok na zunanjih dveh vzmeteh. Če jih opazite, je vzmeti potrebno zamenjati takoj.