Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SIP predstavlja nov obračalnik SPIDER 915|8

SIP predstavlja nov obračalnik SPIDER 915|8

SPIDER 915|8 je najnovejši model iz ROBUST linije vrtavkastih obračalnikov zasnovan za srednje velike kmetije in izvajalce storitev. Obračalnik z osmimi vrtavkami zagotavlja enakomeren raztros in z delovno širino 9.15 m predstavlja največjo zmogljivost v svojem razredu.

Inovativna zasnova obračalnega sistema krmo enakomerno raztrosi, jo med obračanjem ohranja čisto, travno rušo pa nepoškodovano. Kot obračanja se lahko prilagodi glede na količino pokošene trave od 11° do 19°. S premerom vrtavke 1.6 m obračalnik enakomerno sledi podlagi in omogoča optimalen raztros in obračanje. 

Prilagoditev kota obračanja od 11° do 19° glede na količino pokošene trave.

Na ojačenim nosilnem obroču iz 4 mm debelega jekla so pritrjeni nosilci vzmetnih krakov iz okroglih cevi. Vzmetni kraki različnih dolžin, pri čemer je notranji krak krajši od zunanjega, so robustno vpeti na nosilcu, ki je opremljen z varovalom proti izgubi polomljenih vzmetnih krakov, kar preprečuje vnos morebitnih poškodovanih delov v krmo. Hitrejši, še učinkovitejši raztros in obračanje goste in težke trave lahko zagotovimo z vgradnjo ukrivljenih vzmetnih krakov, ki zagotavljajo večslojno obračanje.

Vrtavke so povezane z okroglim profilom iz debelostenske cevi. Robustno zasnovano ohišje in pregib na gonilu vrtavk zagotavljata stabilnost tudi pri večjih obremenitvah. Vrtavke so opremljene z veliko dimenzijo koles, ki zagotavljajo enakomerno razporeditev teže in zmanjšajo pritisk na podlago. Z uporabo kopirnega kolesa je omogočeno koračno prilagajanje terenu v nagibu in konstantna nastavitev delovne globine med obračanjem. Enostavno sledenje traktorju omogoča tudi gibljiv tritočkovni priklop s stabilizatorji.

Obračalnik je serijsko opremljen s hidravličnim sistemom krmiljenja koles v levo ali desno stran in omogoča zamik obračalnega sistema. Tako se obračalnik obrne stran od meje parcele in obrnjena krma pade na njivo. Izguba krme ob mejah parcel in odlaganje krme na drugo parcelo ali na pot je tako preprečeno. Sistem SMART LIFT, ki združuje delovanje sistemov Lift matic in Hydro lift, med obračanjem ob meji dvigne in zaklene zunanje rotorje ter jih obdrži na zadostni oddaljenosti od tal, da z obračalnikom ne grebemo po podlagi.

Sistem SMART LIFT med obračanjem ob meji dvigne in zaklene zunanje rotorje ter jih obdrži na zadostni oddaljenosti od tal.

Poleg glavnega pogona vrtavk je na stroj vgrajena varnostna sklopka, ki stroj zaščiti pred preobremenitvami in prepreči okvare. Mehanizem zlaganja zunanjih rotorjev v kombinaciji s prstno sklopko omogoča 180° pregib v kompakten transportni položaj.

Kljub veliki delovni širini je obračalnik dovolj lahek za priklop na traktor z 80 KM. SPIDER 915|8 je okreten in enostaven za uporabo, obenem pa zagotavlja visoko storilnost in učinkovitost pri obračanju krme. Z delovno širino 9.15 m lahko obračalnik raztrosi 5 redi kosilnice s petimi diski ali 3 redi kosilnice z 8 diski, kar zagotavlja hiter raztros krme in pospešeno venenje rastlin, ki je ključno za ohranjanje hranilnih snovi v krmi.