Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / SIP “PAMETNO” OZNAČEVANJE HIDRAVLIČNIH PRIKLJUČKOV

SIP “PAMETNO” OZNAČEVANJE HIDRAVLIČNIH PRIKLJUČKOV

Pravilna oznaka na hidravličnih ceveh upravljavcem kmetijske mehanizacije močno olajša priklapljanje stroja, saj pomaga hitreje prepoznati  funkcijo, ki jo zagotavlja priključek. Stroji postajajo vse večji in kompleksnejši in pri priklapljanju se z označenimi cevmi enostavno izognemo ugotavljanju “kam kaj paše” ali celo okvar na stroju, ki lahko nastanejo zaradi nepravilnega delovanja hidravlike v primeru napačno priključenih hidravličnih cevi.

 

V SIP-u smo zato prešli na »pametno« označevanje cevi s kovinskimi (ALU) barvnimi elementi saj želimo uporabnikom naših strojev karseda olajšati in poenostaviti priklapljanje stroja. Za označitev hidravličnih cevi  uporabljamo barvno označevanje s tremi osnovnimi barvami in sicer, črno, modro in rdečo. Z modro barvo so označeni priključki, ki zahtevajo priključitev na traktorski ventil s funkcijo plavajoče hidravlike (i.e. Float). Z rdečo barvo so opremljene le cevi na strojih z bolj z občutljivim priklopnim sistemom, kjer ne sme priti do napak pri priklopu, kot je na primer tank-linija. Vsi ostali priključki pa so označeni s črno barvo.

Vse ALU elemente graviramo sami. Poleg našega logotipa je na ročki vgravirana številka (1, 2 ali 3), ki označuje priključke ali pare priključkov. Pri uporabi dvosmernih priključkov pa dodatno uporabljamo znak + ali -, ki označuje smer priključka.

ALU ročka priključka je zasnovana za enostavno rokovanje. Ročke so dovolj velike, da jih je enostavno prijeti, njihova površina pa je nazobčana, kar preprečuje zdrsavanje pri delu z mastnimi rokavicami ali rokami.

 

 

 

 

 

SIP stroji so opremljeni tudi z nastavkom za odlaganje hidravličnih cevi. Kovinski del hidravličnega  priključka se enostavno vstavi v odprtino na nastavku, s čimer je priključek fiksiran. S tem se izognemo odlaganju hidravličnih cevi na stroj in kapljanju olja po stroju in ročki. Prav tako je zmanjšano nabiranje umazanije in prašnih delcev v priključnem nastavku.

 

 

 

 

 

 

Z barvnim označevanjem hidravličnih priključkov in nastavkom za odlaganje ročk je omogočeno enostavno priklapljanje SIP kmetijske mehanizacije. Preprečen je tudi vnos umazanije v hidravlični sistem, s čimer je zagotovljeno nemoteno delovanje stroja in daljša življenjska doba.