Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Novi visoko-zmogljivi vrtavkasti obračalnik SPIDER 1300 I 12 T

Novi visoko-zmogljivi vrtavkasti obračalnik SPIDER 1300 I 12 T

SIP predstavlja novi vrtavkasti obračalnik SPIDER 1300 I 12 iz HD linije, ki je v vseh pogledih nadstandardna. Posebna zasnova vlečenega obračalnika je prilagojena za delo na velikih površinah. Obračalnik z 12 vrtavkami in veliko delovno širino 12.9 m je lahek, obenem pa izredno robusten in kompakten ter nudi maksimalen izkoristek časa in energije. Vzdržljiva in zanesljiva konstrukcija, v kombinaciji z inovativno obliko vrtavk, zagotavlja enakomeren raztros in obračanje krme brez poškodb travne ruše.

Z delovno širino 12.9 m lahko obračalnik raztrosi 5 redi kosilnice s sedmimi diski, kar zagotavlja hiter raztros krme in pospešeno venenje rastlin, ki je ključno za ohranjanje hranilnih snovi v krmi. Modularna konstrukcija povezanih posamičnih rotorjev omogoča velik razpon vertikalnega prilagajanja terenu in več kot 750 mm sledenja terenu v smeri vožnje.

 

Nova oblika stranskih zaščit, ki so med seboj povezane preprečujejo nihanje obračalnega sistema in zagotavljajo dobro stabilnost obračalnika pri delu in enakomerno obračanje.

Vrtavke s premerom 1.45 m so povezane z varjenim pravokotnim profilom iz debelostenske cevi. Manjši premer vrtavke zagotavlja enakomeren raztros in obračanje krme, pri čemer se vsaka vrtavka posamezno se prilagaja terenu. Patentiran sistem za hidravlično nastavitev naklona vrtavk močno olajša delo in v kombinaciji z večstopenjsko nastavitvijo višine koles omogoča hitro in enostavno nastavljanje kota vrtavke od 12° do 18°.

 

 

 

Robustni pogonski sistem vrtavk s šestkotno osjo in gonili s poltekočo mastjo zagotavljajo zanesljivost pri obračanju na velikih površinah. Vrtavke so dvojno ojačane in sestavljene iz okroglih nosilcev na katerih so pristriženi vzmetni prsti, pri čemer je notranji prst krajši od zunanjega. Takšna inovativna geometrija vrtavke zagotavlja odličen pretok krme in obliko raztrosa pri čemer krma ostane čista, travna ruša pa nepoškodovana.

 

Pogonski sistem obračalnika je opremljen z dvojno sklopko, ki zaščiti stroj pred obremenitvami in tako prepreči okvare pogona. Pogon na pregibih pa je opremljen s prstno sklopko, ki zagotavlja trajno in zanesljivo delovanje. Inovativen sistem hidravličnega zlaganja omogoča enostavno pripravo na delo in stabilnost med prehodi.

 

 

Robusten transportni okvir in kompaktno podvozje zagotavljata odlično okretnost stroja med transportom.

 

Z nastavljivim vlečnim priklopom in kompaktnim transportnim podvozjem lahko obračalnik dosega hitrosti do 40 km/h.

 

 

Robustnost, stabilnost in učinkovitost so ključne odlike, ki jih SPIDER 13 I 12 T nudi za obdelovanje največjih površin. Visoka vzdržljivost nosilnih elementov v kombinaciji z domišljeno zasnovo vrtavk zagotavlja enakomeren raztros krme ter učinkovito obračanje ne glede na količino krme. Vlečeni vrtavkasti obračalnik z dvanajstimi vrtavkami je zasnovan za maksimalno storilnost in je zanesljiva izbira profesionalnih uporabnikov.

 

Preberite več: https://www.sip.si/izdelek/spider-130012-t/