Primerjaj produkte

Označite produkte, ki jih želite primerjati
Prodaja / Novice / Najpomembnejši stroji in razvojni projekti v preteklih letih

Najpomembnejši stroji in razvojni projekti v preteklih letih

Razvili smo kosilno kombinacijo z visoko zmogljivostjo obdelave do 22,5 hektarjev površine na uro. Ta velikanka predstavlja naš odziv na potrebe profesionalnih uporabnikov po vse večjih strojih. Kosilno kombinacijo sestavlja pet ločenih kosilnih grebenov (štirje zadaj in eden spredaj), opremljenih s hidropnevmatskim razbremenjevanjem, ki zagotavlja brezhibno sledenje terenu tudi pri visokih hitrostih. Kombinacija SILVERCUT DISC 1500 T FC je priključek, primeren za traktorje večjih moči, uporaba pa prinaša v primerjavi s samohodnimi rešitvami bistven prihranek pri investicijskih in proizvodnih stroških.

Zmagovalne kosilnice za strme terene
SIPova “specialiteta” so lahke kosilnice za zahtevne terene. Leta 2015 smo razvili nove, čelne kosilnice DISC F ALP, ki so lahke, a hkrati robustne, razvite posebej za delo na strmih, neravnih, hribovitih in gorskih predelih. “Prišel, videl, zmagal” so besede, ki najbolje opisujejo ta razvojni projekt kosilnice za strme terene. Izdelali smo prvi prototip, odšli na primerjalne teste in dosegli najboljše rezultate ter hkrati v celoti vpeljali nov dizajn.

Manjša teža te kosilnice vpliva na njeno učinkovitost: težišče, ki je maksimalno blizu traktorja, omogoča minimalen pritisk na kosilno površino ter zagotavlja enakomeren in čist rez.

Ključna prednost te družine je vgradnja daljšega kardana, kar pomeni lažjo priključitev na traktor in majhne delovne kote. Druga zelo pomembna prednost pa je popolna dostopnost kosilnega grebena, kar omogoča enostavno čiščenje, lažjo menjavo nožev in servisiranje stroja.

Novost pri kosilnicah – S-FLOW priklop
Razvojna ekipa SIPa je zelo ponosna na S-flow priklop/čelno vpetje, ki ga imajo vse čelne kosilnice. To je bil projekt, ki je ekipo “mučil” skoraj dve leti. Vztrajnost se je obrestovala, saj je rezultat eden najbolj odzivnih in prilagodljivih priklopov na trgu. Hkrati pa je ta razvojni projekt pomembno vplival na preboj SIPovih čelnih kosilnic v svet profesionalnih uporabnikov kmetijske mehanizacije.

Prednost čelnega vpetja je, da vozniku zagotavlja izjemno vidljivost in popoln nadzor tako nad vožnjo kot košnjo, vzmetni blažilniki pa poskrbijo, da kosilni greben sledi obliki terena ter zagotavlja enakomeren in čist rez.

Nova tehnologija:
AIR pobiralni zgrabljalniki
To je generacija strojev, ki na globalni trg prinaša povsem novo tehnologijo in nov pristop v procesu spravila travinja do zgrabka. Za to skupino izdelkov smo prijavili veliko patentov in verjamemo, da so ti stroji odlična priložnost za uspeh in rast podjetja.

Povsem nov pobiralnik v vlečeni izvedbi AIR 500 T v svetovnem merilu združuje več inovativnosti na dveh segmentih stroja, poleg tega je projekt za nas drugačen od ostalih tudi z organizacijskega vidika, saj v razvojno-raziskovalne aktivnosti vključuje multidisciplinarno skupino, sestavljeno iz strokovnjakov SIPa in dveh zunanjih partnerjev, in sicer iz Avstrije in Švice.

Nova generacija obračalnikov
S svojo vizijo obračalniki SPIDER 900 predstavljajo tehnološki preskok obračanja krme in prinašajo pomemben preskok v zmanjševanju vnosa nečistoče v krmo, kar pomeni manj dodatkov v krmi in manj antibiotikov.

V našem naboru so SPIDERJI 900-1100 stroji z največ patenti in so sinonim za kakovostno obračanje trave v svetovnem merilu.

Zasnova obračalnika SPIDER 900 je izjemno robustna in kompaktna, a še vedno dovolj lahka. Tako je ta 9-metrski obračalnik hkrati vzdržljiv in enostaven za uporabo. Nova oblika med seboj povezanih stranskih zaščit poskrbi za dobro stabilnost. Zaščite so element, ki razbremenjuje napetost v pregibih vrtavk, majhen premer vrtavke pa zagotavlja enakomeren raztros trave. Vsaka vrtavka je posamično, hitro in enostavno prilagodljiva. Novi obračalnik se izjemno prilagaja terenu, s pomočjo enosmernega hidravličnega priklopa pa pospravi v transportni položaj, ki je ožji od 3 metrov.