TORNADO 40 EOL 8V

TORNADO 40 EOL-8V   

TORNADO 40 EOL-8V je enoredni obiralniki z 8 ličkalnimi valji, kar mu zagotavlja kakovostnejše ličkanje tudi pri večji delovni hitrosti. V normalnih pogojih zagotavljata zmogljivost pobiranja do 0,45 ha/h.

Spravilo koruze

Tehnični podatki
Dolžina [m]
4,85
Širina [m]
2,74
Transportna širina [m]
2,4
Višina [m]
2,7
Masa [kg]
1780
Zmogljivost [ha/h]
do 0,45
Prostornina kesona [m³]
1,8
Ličkalni valji
4 metal, 4 rubber
Število nožev na frezi
9
Pnevmetike
10.0/75-12
Število vrt. traktorske gredi [min-1]
480-550
Potrebna moč traktorja [kW]
18
Oprema
Pogonski kardan
- Zahtevana dodatna oprema,   - Dodatna oprema,   - Serijska oprema
Multimedija
Fotogalerija
Preview only IMG 6515Preview only IMG 6575Preview only IMG 6765Preview only IMG 6797Preview only IMG 6820Preview only IMG 6837Preview only IMG 7080Preview only IMG 7108Preview only IMG 7129Preview only IMG 7242Preview only IMG 7258

Glavne odlike obiralnika so visoka zmogljivost, kakovostno ličkanje, mala poraba energije in okretnost tudi na malih površinah. Pomembna prednost spravila koruze v storžu se kaže v naravnem sušenju koruze in s tem prihranku pri energiji za sušenje.

 

Trgalno ustje

     

Trgalno ustje


Trgalno ustje zanesljivo ločuje koruzne storže od rastline in jih brez poškodb dovaja do ličkalnika. Trgalno ustje na Tornadu 40 EOL-8V omogoča obiranje ene redi koruze. Višino trgalnega ustja je s pomočjo hidravlike možno prilagajati glede na stanje posevka.

 

Ličkalnik

     

Ličkalnik


Posebna izvedba ličkalnih valjev zagotavlja hitro in čisto ličkanje koruznih storžev. Sestavljen je iz kovinskih in gumi valjev. Gumi-zvezda lopatice nad valji pomikajo storž skozi ličkalnik do transporterja. Na ličkalnik so nameščeni tudi štirje kovinski čistilni valji, ki pomagajo pri odvajanju nečistoč.

 

Freza

     

Freza


Nameščena za trgalnim ustjem učinkovito drobi rastlinske ostanke in jih enakomerno raztrosi po njivi.

 

Pokrov ličkalnika

     

Pokrov ličkalnika


Pokrov ličkalnika omogoča hitro nastavitev stopnje oličkanosti z regulacijo višine.

 

Ventilator

     

Ventilator


Na pokrovu ličkalnika je nameščen ventilator , ki omogoča dodatno čiščenje storžev, kar pride do izraza predvsem pri obiranju koruze v suhem vremenu.

 

Transporter

     

Transporter


Transporter s pomočjo gumi lopatic nameščenih na transportni verigi dovaja oličkane storže v nasipnico- zbiralnik storžev.

 

Hidravlika

     

Hidravlika


Zbiralnik storžev in trgalno ustje sta vodena preko hidravlike traktorja. S pipo razvodnika preklapljate med upravljanjem z zbiralnikom storžev oz. trgalnim ustjem. Na traktorju potrebujete en priključek.

 

Zbiralnik storžev

     

Zbiralnik storžev


S pomočjo hidravlike je možno prazniti nasipnico do višine 2,4m.

 

Ogrodje

     

Ogrodje


Cevna konstrukcija na kateri so razporejeni vsi delovni sklopi.

 

Pogon

     

Pogon


Delovni sklopi so med seboj gnani s pomočjo zobniških gonil, verig, jermenov ter osi in gredi. Delovni vrtljaji 540 ob/min.